Klizanje zove

Klizanje u Beogradu sezona 2022/23 uveliko traje, požurite, zimska avantura vas čeka

Četvrtak 05. jan 2023.

cover image

Otvorena i zatvorena klizališta za Beograd znače mnogo. Mesta okupljanja za zabavu i aktivnost tokom hladnih dana za sve generacije u kojima uvek vlada dobra atmosfera su veoma posećena. Što pre krenete, brže ćete uživati na ledu.

Vremenski uslovi diktiraju pravila za otvorena klizališta, dok su zatvorena klizališta u Beogradu proverena mesta kada poželite da provedete vreme na klizaljkama. Bez obzira na temperaturu, ledena dvorana Pionir uvek radi tokom zime. Dobri uslovi, oprema, brojni klizači i eto razonode u centru grada.

U neposrednoj blizini se nalazi još jedna destinacija za klizanje. Sportski centar Tašmajdan organizuje zimski festival "Ice & Taš". Pored klizališta tu su i školice hokeja, umetničko klizanje, spektakl na ledu, besplatne radionice i to sve do 31. januara.

Klizanje na Adi Ciganliji - čarolija u gradu. Klizalište se prostire na 800 kvadratnih metara ledene površine, a čine ga pravougaona ploča i kružna staza oko kamenih skulptura. Posebno lepa informacija za najmlađe, moguće je iznajmiti guralice za led. Na ovoj ledenoj adresi definitivno mora svako da se pojavi.

Pravac Zvezdara jer klizanje na Olimpu ne može da čeka. Sjajan program plus bogati sadržaji u okviru sportskog centra jednako fenomenalno druženje i opuštanje u ritmu dobrih navika.

U okviru manifestacije Beogradska zima, do 15. januara će biti otvoreno klizalište na Ušću. Blizu Muzeja savremene umetnosti, otvoreno klizalište prvenstveno namenjeno deci pruža i zabavne aktivnosti nadomak klizališne zone.

I dalje na novobeogradskom ledu ali u blokovima. Sportski centar Pingvin tradicionalno okuplja brojne ljubitelje akrobacija na klizaljkama. Zatvoreno klizalište radi svakog dana tako da nemate izgovor za izostanak.

Profesionalci su u svakom klizalištu i uvek su spremni da pruže ruku amateru. Ne razmišljajte da li ste poput Bambija na ledu ili surovo utreniran hokejaš. Obavezno ponesite kapu, rukavice, šal. Slojevito oblačenje je obavezno i zbog eventualnih povreda. Prepustite se zimskoj idili odmah.