Klizanje u Beogradu

Zabava na ledu za sve generacije

Sreda 20. dec 2017.

cover image

Sezona klizanja je u toku. Zima 2017/18 donosi nova klizališta u Beogradu i sjajan prateći program. Na više od deset lokacija širom grada su postavljena klizališta na otvorenom, a tu su i poznate ledene hale. Odaberite vama omiljeno mesto i uživajte u zimskoj čaroliji.


Zimski grad na Adi

Kameni grad na Adi Ciganliji je posebno klizalište nepravilnog oblika. Jedino takvo u celom Beogradu je prava atrakcija. Di-džejevi puštaju muziku, ritam prati moderna rasveta, a vatromet će "začiniti" provod na ledu. Najavljeno je više od sto predstava za najmlađe i raznovrstan dodatni sadržaj. Deca će biti oduševljena. Za one koji žele da usavrše znanje, organizuju se i škole umetničkog klizanja i hokeja. Još bolju zabavu na ledu će doneti Deda Mraz, žurke vikednom, nagradne igre, maskenbali i još mnogo toga.

Trg Nikole Pašića

Klizanje pod otvorenim nebom u srcu grada. Tradicionalna zimska idila za ovu godinu najavljuje nikad bogatiji program. Nastupi poznatih di-džejeva i bendova, bajke na ledu, kreativne radionice za decu, Božićni maskenbal i brojne zabavne aktivnosti očekuju sve posetioce. Klizalište koje je sastavni deo manifestacije "Beogradska zima" će raditi sve do kraja januara.


Ledena dvorana "Pionir" 

Dobro poznata lokacija svima. Dvorana "Aleksandar Nikolić" je prva otvorila svoja vrata klizačima i klizačicama u Beogradu. Cele sezone posetioci će uživati u najvećem prostoru na ledu. Za one koji nisu ljubitelji klizanja na otvorenom, ledena dvorana "Pionir" je pravo mesto za relaksaciju i aktivan sport.

Klizanje na Tašu

Još jedna zona klizanja u okviru manifestacije "Beogradska zima". Klizalište Taš je čuveno mesto koje posle nekoliko godina pauze ponovo radi. Posetioci će uživati u retro muzici iz šezdesetih, sedamdesetih i osamdesetih godina. Praznična dekoracija, animacije, klizanje sa poznatim ličnostima i program posvećen deci će ulepšati zimu.

Delta siti 

Kao i svake godine do sada, ispred ulaza u popularni tržni centar na Novom Beogradu je postavljeno klizalište. Prvensteno namenjeno najmlađima za koje je pripremljeno raznovrsno zabavno i edukativno druženje. Odrasli mogu da se prepuste ledenoj magiji nakon sjajne kupovine ili u terminima kada se organizuju "Porodične igre bez granica". Vrtić na ledu, škola hokeja i umetničkog klizanja i disko za zaljubljene su samo neke od događaja koji će biti realizovani na ovom mestu.


Klizanje u Stepi 

Naselje Stepa Stepanović dobija svoje klizalište. Tokom hladnih dana, stanovnici novog naselja u Beogradu će imati razlog više da ne napuštaju svoj kraj. Sportski teren je pretvoren u klizalište na kome će se puštati muzika. Programi za decu i odrasle garantuju provod na klizaljkama.

Muzej savremene umetnosti

Najpoznatiji muzej u Srbiji je ustupio svoj plato ledenim čarolijama. Klizanje na otvorenom ispred muzeja je prava atrakcija, a prirodne lepote koje okružuju ušće Save i Dunava će dodatno naglasiti zimsku idilu. Sva klizališta na otvorenom direktno zavise od vremenskih uslova pa kada su temperature više od proseka za ovo doba godine, neće raditi.


Zimske radosti na ledu

Tržni centar "Stadion" se pridružuje mestima za klizanje. Uz muziku i pozitivnu prazničnu atmosferu, klizači svih uzrasta će moći da uživaju i na ovom mestu. Posebno najmlađi jer će im društvo na ledu praviti junakinje iz poznatog crtanog filma "Frozen".

Sportski centar "Pingvin"

Novobeograđani imaju pravu ledenu halu koja se nalazi u bloku 62 pored osnovne škole "Kneginja Milica". Prostor za rekreativce i profesionalne hokejaše radi svakog radnog dana od 12:00, a samo kada se organizuju profesionalni hokejaški turniri klizalište ne radi.

Zemun park

Još jedno mesto u Beogradu za klizanje. Ispred tržnog centra je postavljeno klizalište sa zabavnim programom. Organizuje se škola klizanja za decu, mini turnir u hokeju i nastupi umetničkih klizača. Zimska zabava na ledu u Zemunu za prazničnu atmosferu.


Klizanje u Borči 

Otvoreno klizalište u naselju Borča 3 na Vidovdanskom terenu se pridružuje brojnim lokacijama u Beogradu. Stanovnici ovog dela grada će moći da se priključe zimskom provodu pod otvorenim nebom. Ulaz je besplatan kao i na sva otvorena klizališta. Naplaćuje se samo iznajmljivanje klizaljki. Zabava dostupna svima će učiniti da zima postane omiljeno godišnje doba.