Клизање у Београду

Забава на леду за све генерације

Среда 20. дец 2017.

cover image

Сезона клизања је у току. Зима 2017/18 доноси нова клизалишта у Београду и сјајан пратећи програм. На више од десет локација широм града су постављена клизалишта на отвореном, а ту су и познате ледене хале. Одаберите вама омиљено место и уживајте у зимској чаролији.


Зимски град на Ади

Камени град на Ади Циганлији је посебно клизалиште неправилног облика. Једино такво у целом Београду је права атракција. Ди-џејеви пуштају музику, ритам прати модерна расвета, а ватромет ће "зачинити" провод на леду. Најављено је више од сто представа за најмлађе и разноврстан додатни садржај. Деца ће бити одушевљена. За оне који желе да усаврше знање, организују се и школе уметничког клизања и хокеја. Још бољу забаву на леду ће донети Деда Мраз, журке викедном, наградне игре, маскенбали и још много тога.

Трг Николе Пашића

Клизање под отвореним небом у срцу града. Традиционална зимска идила за ову годину најављује никад богатији програм. Наступи познатих ди-џејева и бендова, бајке на леду, креативне радионице за децу, Божићни маскенбал и бројне забавне активности очекују све посетиоце. Клизалиште које је саставни део манифестације "Београдска зима" ће радити све до краја јануара.


Ледена дворана "Пионир" 

Добро позната локација свима. Дворана "Александар Николић" је прва отворила своја врата клизачима и клизачицама у Београду. Целе сезоне посетиоци ће уживати у највећем простору на леду. За оне који нису љубитељи клизања на отвореном, ледена дворана "Пионир" је право место за релаксацију и активан спорт.

Клизање на Ташу

Још једна зона клизања у оквиру манифестације "Београдска зима". Клизалиште Таш је чувено место које после неколико година паузе поново ради. Посетиоци ће уживати у ретро музици из шездесетих, седамдесетих и осамдесетих година. Празнична декорација, анимације, клизање са познатим личностима и програм посвећен деци ће улепшати зиму.

Делта сити 

Као и сваке године до сада, испред улаза у популарни тржни центар на Новом Београду је постављено клизалиште. Првенстено намењено најмлађима за које је припремљено разноврсно забавно и едукативно дружење. Одрасли могу да се препусте леденој магији након сјајне куповине или у терминима када се организују "Породичне игре без граница". Вртић на леду, школа хокеја и уметничког клизања и диско за заљубљене су само неке од догађаја који ће бити реализовани на овом месту.


Клизање у Степи 

Насеље Степа Степановић добија своје клизалиште. Током хладних дана, становници новог насеља у Београду ће имати разлог више да не напуштају свој крај. Спортски терен је претворен у клизалиште на коме ће се пуштати музика. Програми за децу и одрасле гарантују провод на клизаљкама.

Музеј савремене уметности

Најпознатији музеј у Србији је уступио свој плато леденим чаролијама. Клизање на отвореном испред музеја је права атракција, а природне лепоте које окружују ушће Саве и Дунава ће додатно нагласити зимску идилу. Сва клизалишта на отвореном директно зависе од временских услова па када су температуре више од просека за ово доба године, неће радити.


Зимске радости на леду

Тржни центар "Стадион" се придружује местима за клизање. Уз музику и позитивну празничну атмосферу, клизачи свих узраста ће моћи да уживају и на овом месту. Посебно најмлађи јер ће им друштво на леду правити јунакиње из познатог цртаног филма "Frozen".

Спортски центар "Пингвин"

Новобеограђани имају праву ледену халу која се налази у блоку 62 поред основне школе "Кнегиња Милица". Простор за рекреативце и професионалне хокејаше ради сваког радног дана од 12:00, а само када се организују професионални хокејашки турнири клизалиште не ради.

Земун парк

Још једно место у Београду за клизање. Испред тржног центра је постављено клизалиште са забавним програмом. Организује се школа клизања за децу, мини турнир у хокеју и наступи уметничких клизача. Зимска забава на леду у Земуну за празничну атмосферу.


Клизање у Борчи 

Отворено клизалиште у насељу Борча 3 на Видовданском терену се придружује бројним локацијама у Београду. Становници овог дела града ће моћи да се прикључе зимском проводу под отвореним небом. Улаз је бесплатан као и на сва отворена клизалишта. Наплаћује се само изнајмљивање клизаљки. Забава доступна свима ће учинити да зима постане омиљено годишње доба.