John Digweed u klubu Barutana

Inovator na svetskoj elektronskoj sceni, svetski popularan producent i glumac nastupa u Beogradu

Subota 29. jul 2017.

cover image

Organizacija koja kreira vrhunske žurke, Blender, večeras, 29. jula u prestonicu dovodi planetarno popularnog di-džeja. John Digweed nastupa u klubu Barutana sa odličnom domaćom podrškom. Lea Dobričić i Bokee od 23:00 zagrevaju publiku za provod koji će trajati do 06:00. Karte su dostupne na svim prodajnim mestima Eventim i Gigstix mreže.


Umetnik progresiv pravca iz Britanije ove godine proslavlja 35 godina bavljenja di-džejingom. Karijeru je započeo već sa 15 godina, a prvi značajan korak je napravio tokom 1993. godine. John Digweed i Sasha su kreirali prvu komercijalnu klupsku kompilaciju "Rennaisance: The Mix Collection" i zauvek promenili način upotrebe miks kompilacionih diskova. To je bio prvi miks ce-de a da je marketinški insplaniran. Ubrzo su izašla naredna izdanja "Northern Exposure" i kompilacije za etiketu Global Underground, a zatim i edicija "Live in…" na kojoj je gostovao producent iz Novog Sada, Last of Me. John Digweed se 2001. godine, zahvaljujući glasovima publike našao na prvom mestu čuvene liste DJ MAG, a u TOP 10 di-džejeva se zadržao gotovo deset godina. Radio šou koji emituje, "Transitions", je jedan od najpopulanijih i najkvalitetnijih radio emisija na svetu. Njegov projekat nedeljno sluša oko 14 miliona ljudi iz 45 zemalja.

John Digweed je vlasnik izdavačke kuće "Bedrock Records" sa kojom postiže veliki uspeh, posebno u saradnji sa Nick Muir-om. Saradnici su kreirali veliki broj hitova od kojih je čuveni "For What You Dream Of" iz filma "Trainspotting" apsolutno najpopulaniji. Guy J, Herny Saiz, Hernan Cattaneo, Danny Howels, Christian Varela, Marco Bailey i mnogi drugi su potpisali ugovor sa njegovom etiketom i tako ovezbedili sebi popularnost i kvalitet na tehno i progresiv-haus sceni. U pripremi je jubilarno 100. izdanje za "Bedrock Records" će biti rezultat zajedničkog produkcijskog poduhvata sa nekadašnjim članom "Underworld" benda i proverenim saradnikom, Nick Muir-om.


Svetsku slavu ovaj neverovatno talentovani umetnik je stekao zahvaljujući višedecenijskom radu u elektronskoj muzici. Istančan ukus i posvećenost tehno zvuku su mu donele titulu nezvanično najboljeg andergraund di-džeja na svetu. Čitavih deset godina rezidenture u čuvenom klubu "Tvil" u Njujorku su još jedan podatak iz bogate biografije vrhunskog di-džeja i producenta koji u setovima uspešno kombinuje tehno, minimal, tech house i progressive house.


POVEZANO