Фестивал Дев9т

Уметност и музика у сасвим другачијем издању

Недеља 10. јун 2018.

cover image

Четврти фестивал Дев9т се одржава од 15. до 23. јуна у Циглани. Међународни интерактивни уметнички догађај ове године носи назив "Стварај даље", а организатори и учесници су припремили изузетан програм за девет одличних дана у Београду.

Овај јединствени фестивал у региону обједињује све врсте уметности чија је мисија да покрене слободне умове и створи паралелну креативну реалност. Тема овогодишње уметничке манифестације је Огледало. Да ли се више гледамо у огледало или ипак преко истог осматрамо свет око себе, приказаће афирмисани и неафирмисани уметници кроз своје радове. За утисак да сте на другој планети у којој не постоје ограничења и предрасуде ће се побринути и познати ди-џејеви и бендови.


Line up уметника је ове године никада дужи. Велики део програма стварају уметници који су се пријавили на јавни позив организатора. Излажу се дела свих пријављених, а посетиоци се укључују у стварање дела као уметнички асистенти и кроз интерактивне радионице. Поред Огледала, фестивалске теме су и општа начела покрета Дев9т. Скулптуре и инсталације веће од два метра су симбол овог фестивала.

За избор ликовних, књижевних, музичких дела, перформанса, инсталација, дигиталних и свих других уметничких дела су одговорни селектори Александар Глигоријевић, Иван Гранчер, Арпад Сланчик и Виктор Кис. Фестивал је занимљив за децу и младе који слободно могу да учествују у радионицама, али и да се играју на отвореном. Дев9т је уметничка колонија у којој постоје галерија, плесни подијум, скејт парк, радионице, арт маркет, концертна зона, игралиште. Право место за почетак лета у Београду.


ПОВЕЗАНО