Festival Dev9t

Umetnost i muzika u sasvim drugačijem izdanju

Nedelja 10. jun 2018.

cover image

Četvrti festival Dev9t se održava od 15. do 23. juna u Ciglani. Međunarodni interaktivni umetnički događaj ove godine nosi naziv "Stvaraj dalje", a organizatori i učesnici su pripremili izuzetan program za devet odličnih dana u Beogradu.

Ovaj jedinstveni festival u regionu objedinjuje sve vrste umetnosti čija je misija da pokrene slobodne umove i stvori paralelnu kreativnu realnost. Tema ovogodišnje umetničke manifestacije je Ogledalo. Da li se više gledamo u ogledalo ili ipak preko istog osmatramo svet oko sebe, prikazaće afirmisani i neafirmisani umetnici kroz svoje radove. Za utisak da ste na drugoj planeti u kojoj ne postoje ograničenja i predrasude će se pobrinuti i poznati di-džejevi i bendovi.


Line up umetnika je ove godine nikada duži. Veliki deo programa stvaraju umetnici koji su se prijavili na javni poziv organizatora. Izlažu se dela svih prijavljenih, a posetioci se uključuju u stvaranje dela kao umetnički asistenti i kroz interaktivne radionice. Pored Ogledala, festivalske teme su i opšta načela pokreta Dev9t. Skulpture i instalacije veće od dva metra su simbol ovog festivala.

Za izbor likovnih, književnih, muzičkih dela, performansa, instalacija, digitalnih i svih drugih umetničkih dela su odgovorni selektori Aleksandar Gligorijević, Ivan Grančer, Arpad Slančik i Viktor Kis. Festival je zanimljiv za decu i mlade koji slobodno mogu da učestvuju u radionicama, ali i da se igraju na otvorenom. Dev9t je umetnička kolonija u kojoj postoje galerija, plesni podijum, skejt park, radionice, art market, koncertna zona, igralište. Pravo mesto za početak leta u Beogradu.


POVEZANO