Београд ноћу: Где изаћи

Различита места за другачији провод

Понедељак 23. апр 2018.

cover image

Добро је познато да је Београд град за одличан провод. Богат ноћни живот из сезоне у сезону помера границе правог клабинга и привлачи велики број гостију из иностранства, јер за добар провод, километри нису проблем. Најбоља забава је викендом али се у престоници Србије излази сваке ноћи.

У зависности од места које одаберете за излазак, очекује вас другачија атмосфера. Опција је много, а ево шта би требало да знате да лакше пронађете своју врсту забаве пре одласка у град.


1. Pre-party барови

Да избегнете осећај у клубу као да сте "пали са Марса" јер сте из мирне кућне атмосфере отишли право у клуб, одаберите бар за загревање. Готово у сваком бару музику пуштају домаћи ди-џејеви, светла су пригушена, а понуда пића и хране је баш велика. Већина барова ради до 01:00, таман када клубови отварају врата.

2. Пабови и пивнице

Веома популарне локације за дружење сервирају невероватну понуду свих врста домаћег и страног пива. Крилца, помфрит, ребарца и кобасице се нуде у сваком модерном пабу и пивници. Пиво и жива свирка су нераздвојни тако да су за музику задужени бендови који свирају поп, рок и модификовани хаус.


3. Коктел барови

Овде су бармени главне звезде. Својим талентом подједнако освајају оба пола. Очекујте да су коктели у центру пажње, а ди-џејеви су ту да "подмажу" еуфорију. Првокласна услуга, уређени ентеријер и бескрајна лепеза укуса доносе аутентични урбани провод.

4. Клубови

Надалеко познати креатори ноћног живота у овом делу Европе. Оригинални underground клубови у којима се рађала електронска сцена, модерно уређени простори са невероватном енергијом и популарном музиком, техно храмови и још толико тога о чему се прича у целом свету се налази управо на београдском асфалту. Сплавови су летња верзија клубова и раде од маја до октобра.

5. Кафане

Кафански провод више личи на клупски него на типичан боемски живот. Гласно озвучење, расвета, живи наступи певачица, певача и бендова, карирани столњаци и повољне цене пића извлаче најдубље емоције из сваког госта. Певају се искључиво народне песме, ако не знате српски језик, нећете разумети ни реч али ће вам атмосфера све рећи.