Dešavanja u gradu za vikend: 21-22. april 2018

Beograd u aprilu blista! Predstojeći vikend je pravo vreme za odlične gradske manifestacije

Četvrtak 19. apr 2018.

cover image

Festival Kuhinje sveta se održava 21. aprila od 09:30 do 20:00 u hotelu Royal Inn. Beograđani i dragi gosti će uživati u degustaciji specijaliteta svetskih nacionalnih kuhinja, organskih proizvoda, začina, meda, smotri posuđa i opreme visokog kvaliteta.

Program obuhvata pristustvo članova brojnih ambasada u Beogradu, gostovanje poznatih kuvara iz stranih zemalja i kuvarske radionice. Promocija zdrave hrane i pića je nezamisliva bez gostiju. Maja Volk, Doktor Feelgood i poznati blogeri će rado podeliti svoja znanja i iskustva. Gastronomska smotra koju ne bi trebalo propustiti.

Muzej afričke umetnosti ima posebnu izložbu. Lalibela - putovanje u Jerusalim Afrike je smotra 24 dela višestruko nagrađivane fotografkinje iz Izraela, Gali Tibon. Lalibela je hodočasničko središte u Etiopiji, gde se nalazi jedanaest monolitnih crkava za koje se pretpostavlja da su sagrađene za vreme kralja Lalibele u 12. i 13. veku, a od 1978. su pod UNESKO zaštitom. Izložene fotografije u crno beloj tehnici prikazuju hodočasnike u putovanju, impozantne crkve i pejzaže.

Lepo vreme vas mami da pročistite ne samo dušu i telo nego i ormane, tavane i podrume. Prava prilika da sa robom dođete ili se sa novim sitnicama, koje život znače, vratite kući. U nedelju, 22. aprila od 11:00 do 19:00 u dvorištu Dorćol placa će se održati 11. Dorćolski buvljak. Dopustite sebi iznenađenja susretima i onim must have što se na buvljaku može naći.


Istog dana, 22. aprila od 12:00 obnovljeni Avalski toranj slavi osmi rođendan. Istovremeno je zakazano svečano otvaranje novoizgrađenih turističkih i poslovnih objekata stacioniranih u neposrednoj blizini. Karting za decu, vitezovi i strelci, fudbalski turnir, bazar hrane, pića i suvenira su samo deo bogatog programa koji će prirediti muzeji, kulturno-umetnička društva, kompanije, domaćinstva i razna udruženja. Vlada Republike Srbije i Grad Beograd pozivaju sve da dođu i uživaju u sjajnoj slavljeničkoj atmosferi.