Gramatik live

Aktuelna svetska elektronska atrakcija uz odličnu domaću podršku prvi put nastupa u Beogradu

Subota 18. nov 2017.

cover image

Di-džej i producent Gramatik premijerno pušta muziku 23. novembra u BelExpo centru. Sjajnu žurku koja će trajati od 21:00 do 01:00 će obeležiti i nastup poznatog domaćeg projekta - Gramophonedzie Live Experience koji se sastoji od veoma talentovanih izvođača iz Srbije. Vlasnici svetskog hita iz 2010. godine "Why don't you" su okupili sedam izvrsnih muzičara (vokal, gitara, bubanj, saksofon, perkusije, klavijature i live di-džej performans) i predstavljaju jedinstven muzički performans koji spaja elektronsku i džez muziku.


Gramatik se trenutno nalazi na evropskoj turneji RE : COIL Tour live i promoviše poslednji album "Epigram Deluxe" izdat u oktobru, a koji je zapravo produžena verzija istoimenog izdanja iz 2016. godine. Denis Jašarević je rođen je u Portorožu (Slovenija) ali već dugo živi u Njujorku. Za sebe kaže da je konstatni komičar koji se povremeno bavi muzikom. Nije vegan, niti prati trendove, a najčešće nosi crnu boju. Zalaže se za besplatno širenje muzike i sve što objavi je moguće "skinuti" bez ikakvog plaćanja. Smatra da je to najbolja opcija za deljenje kvalitetnih pesama.


Inspiraciju za muzičko stvaranje pronalazi u hip-hopu iz Amerike i elektronskoj muzici koja je obeležila 2000. godine. Njegov stil je kombinacija dabstep, hip-hop, glič i elektro žanrova, "upakovana" u savremeno izdanje. Objavio je devet albuma, mnoštvo singlova i remikseva, a od 2013. godine je vlasnik Lowtemp etikete. Nastupao je na vodećim svetskim festivalima, a njegovi nastupi su okarakterisani kao koncerti u di-džej izdanju.