Fashion selection jesen/zima 2017/18

Modni događaj koji će predstaviti trendove za predstojeću sezonu i premijerno prikazati filmove sa vodećih svetskih festivala

Sreda 11. okt 2017.

cover image

31. Fashion selection se održava od 24. do 26. oktobra u BelExpo centru i ove godine nosi isti naziv - ENTERtainment. Projekat koji spaja modu, film i muziku je rezultat zajedničkog rada Fashion Selection tima i kompanije MegaCinema, a modeli iz modne agencije Select će publici i medijima predstaviti najnovije trendove za sezonu jesen zima 2017/18.

Dizajneri koji će predstaviti najnovije kolecije su Bata Spasojević, Marina Milovanović, Opančareva kći, Nemanja Pantelić, Katarina Petrović, Beka Zečević Jelena Dimitrijević, Slobodan Mitrović, Milica Hamdić, Kristina Bartuš i Ado Drndić. Publici će se premijerno predstaviti muški brend 4 Hands Milano koji na beogradsku modnu scenu dovodi multibrend butik Gente, a na istoj reviji svetske marke Armani Jeans, Antony Morato i Wellensteyn će prikazati modne inovacije za zimske dane.


Bata Spasojević će 26. oktobra u 21:00 svojom revijom Art & rock therapy zatvoriti Fashion selection, a kako je ovaj umetnik nedavno osvojio publiku na nedeljama mode u Njujorku i Parizu, možemo da očekujemo nešto sasvim drugačije iz njegove kuće Individual.

Filmsku smotru predstavljaju najsvežiji naslovi ostvarenja koji su obeležili vodeće svetske festivale. Prvog dana se prikazuje film Roden koji potpisuje Žak Dilon, a koji se našao u užem izboru za Zlatnu palmu na festivalu u Kanu. Sledećeg dana se emituje ostvarenje Grant Gia, film Muzej nevinosti, nastao po istoimenom romanu Orhana Pamuka, dobitnika Nobelove nagrade za književnost. Poslednji dan je rezervisan za Manifest, film koji je osvojio brojne pozitivne kritike, a koji potpisuje Džulijan Rozefelt.