Савршени летњи ресторани

Овде нема врућине. Што су температуре више, уживање се повећава. Када сте на правом месту, лето у граду има сасвим другачији укус

Петак 05. јул 2019.

cover image

Многи ће цело лето помно "чувати" Београд и његову заносну магију. Неће отићи на далека места на којима осим палми и мора и нема толико других занимљивости. Свака част на одлуци. Бројни су и они који су одлучили да одмор проведу у главном граду Србије. Честитке за избор. Програм за разгледање је добро познат. Места за активно расхлађивање такође. Где на одмор од свега, након свега обавезног је важна тема. Стижу два одлична предлога.

Лето је незамисливо без боравка у башти омиљеног ресторана. У случају да ресторан Ковач још увек није постао ваша друга кућа, крајње је време. Пре свега због дебеле хладовине у којој лепеза у руци није ништа друго до модни детаљ. Тачно охлађена вина ће вас вратити у нормалу. Комфорни намештај ће заменити професионалну масажу.

Будите сигурни да у Ковачевој башти не може ништа да вам недостаје. Посебно не првокласна храна. За лето се препоручују лагани оброци. Бирајте између две богате оброк салате, лаганих оброка или још боље, одлучите се за неки од три рибља специјалитета. Љубитељи првокласних залогаја не хају за годишње доба. Ако сте један од њих, фокусирајте се на сегмент јеловника под називом "Специјалитети ресторана Ковач". Овде су речи наспрам укуса сувишне. Само да знате, нико није успео да одоли свему што овај ресторан пружа. Нећете ни ви. На истом месту се налази готово девет деценија. Крећите.

Реке су симбол града који се посебно посећује током лета. Дунав "бежи" Сави због позиције. Земунски кеј је лоциран тик уз величанствени Дунав. Баш ту се налази један потпуно аутентичан ресторан. Супермаркет Талас је идеалан за добро јутро. Сјајан је за послеподневни одмор. Незаобилазан за вече. Добродошли су најмлађи гости јер за њих постоји читав програм забаве. Млади и они који живе младалачким темпом су нон-стоп присутни. Људи жељни фасцинантног погледа и домаће хране не пропуштају боравак у највећој башти на Земунском кеју. Свако има разлоге зашто долази у Супермаркет талас. Баш свако се осећа као код куће.


Уз квалитетне коктеле, врело лето постаје најбоље годишње доба. Заборавите на класичну понуду. Угасите жеђ са Мунзе Sunset, Супер Малина Маркет, Green Кота, Талас Cake, Зова - Нана, Yellow 37, Fashion Paloma, Mawar Gin или Paper Moon. Тешке муке који коктел одабрати. Идентичну дилему задају и домаћи ледени чајеви. Одлучити шта јести је скоро па немогуће. Зато се препустите феноменалном особљу. Они ће уместо вас решити све велике проблеме. Ваше је да дођете, заузмете атрактивну позицију и сваког дана стварате незаборавне летње успомене.