ЗАТВОРЕНО ОТВАРА СЕ У 12:00

ЗАТВОРЕНО
ОТВАРА СЕ У 12:00

Једног дана 1932. године у Београду је дошло до извесне промене. Постојећа ковачница се затворила, а на истом месту се отворио ресторан. Новонастала ситуација тада није представљала неку посебну вест. Данас, толико деценија касније, чињеница да ресторан Ковач живи на истој адреси, у истој кући и то у најбољем издању је информација која заслужује громогласан аплауз.

Колико тајни, срећних тренутака, тужних растанака и пословних успеха крију ови зидови, не зна се. Али је надалеко познато да се у овом савременом етно ресторану заиста искрено негује и чува прави боемски дух. Особље коме нећете пронаћи ни људску ни професионалну ману са лакоћом вас одводи у давна времена, када је кафана значила живот, а добар човек вредео више од свега материјалног. Историја каква се ретко проналази чини да се буквално заљубите у живот какав се живи у овој кафани. Заувек.

Староградска музика опушта већ на прве ноте. Фантастичан ентеријер креира осећај да сте дошли у посету некоме кога много волите. Бројни детаљи, перфектно распоређени ће учинити да се изнова и изнова дивите простору. Први или стоти долазак, није важно. Хедонизам звани Ковач не може да досади. Поготово ако се посматра из гастрономског угла.

Хлеб. Прави домаћи хлеб од брашна са старих млинова какав се некада правио није прича о старим временима већ обавезан члан свакодневног послужења. Уз традиционално предјело и ајвар, нема тог светског језика који неће разумети укусну добродошлицу у Ковач стилу. Тек почетак, а непца никада срећнија. Конкретно испуњавање апетита препустите понуди коју су створили изузетни кувари. Традиционално српско послужење - роштиљ, када се спрема са много љубави је много више од беспрекорних порција квалитетног меса.

Уколико сте гурман са искуством, несвакидашња гастро судбина вам је запечаћена уз, на пример, одлежале комаде најквалитетнијег меса, телетину и јагњетину испод сача, сочан бифтек или неки други уникатан фестивал укуса. Не заборавите да су пића на овој адреси једнако важна и да уз сваки специјалитет стиже и препоручено вино, домаћа ракија или неки други напитак. Под обавезно резервишите место у стомаку за посластице. Никада бољи сладак крај је неминован.