ZATVORENO OTVARA SE U 12:00

ZATVORENO
OTVARA SE U 12:00

Jednog dana 1932. godine u Beogradu je došlo do izvesne promene. Postojeća kovačnica se zatvorila, a na istom mestu se otvorio restoran. Novonastala situacija tada nije predstavljala neku posebnu vest. Danas, toliko decenija kasnije, činjenica da restoran Kovač živi na istoj adresi, u istoj kući i to u najboljem izdanju je informacija koja zaslužuje gromoglasan aplauz.

Koliko tajni, srećnih trenutaka, tužnih rastanaka i poslovnih uspeha kriju ovi zidovi, ne zna se. Ali je nadaleko poznato da se u ovom savremenom etno restoranu zaista iskreno neguje i čuva pravi boemski duh. Osoblje kome nećete pronaći ni ljudsku ni profesionalnu manu sa lakoćom vas odvodi u davna vremena, kada je kafana značila život, a dobar čovek vredeo više od svega materijalnog. Istorija kakva se retko pronalazi čini da se bukvalno zaljubite u život kakav se živi u ovoj kafani. Zauvek.

Starogradska muzika opušta već na prve note. Fantastičan enterijer kreira osećaj da ste došli u posetu nekome koga mnogo volite. Brojni detalji, perfektno raspoređeni će učiniti da se iznova i iznova divite prostoru. Prvi ili stoti dolazak, nije važno. Hedonizam zvani Kovač ne može da dosadi. Pogotovo ako se posmatra iz gastronomskog ugla.

Hleb. Pravi domaći hleb od brašna sa starih mlinova kakav se nekada pravio nije priča o starim vremenima već obavezan član svakodnevnog posluženja. Uz tradicionalno predjelo i ajvar, nema tog svetskog jezika koji neće razumeti ukusnu dobrodošlicu u Kovač stilu. Tek početak, a nepca nikada srećnija. Konkretno ispunjavanje apetita prepustite ponudi koju su stvorili izuzetni kuvari. Tradicionalno srpsko posluženje - roštilj, kada se sprema sa mnogo ljubavi je mnogo više od besprekornih porcija kvalitetnog mesa.

Ukoliko ste gurman sa iskustvom, nesvakidašnja gastro sudbina vam je zapečaćena uz, na primer, odležale komade najkvalitetnijeg mesa, teletinu i jagnjetinu ispod sača, sočan biftek ili neki drugi unikatan festival ukusa. Ne zaboravite da su pića na ovoj adresi jednako važna i da uz svaki specijalitet stiže i preporučeno vino, domaća rakija ili neki drugi napitak. Pod obavezno rezervišite mesto u stomaku za poslastice. Nikada bolji sladak kraj je neminovan.