Велика дешавања за викенд

Средњошколци славе крај школске године. За њих авантура звана лето почиње. Сви остали, план за акцију је овде. Крећите у град

Среда 19. јун 2019.

cover image

У петак, 21. јуна почиње Filmstreet 2019. Летња београдска забава ће започети нову сезону емитовањем филма "Јужни ветар". Филмско остварење са снажном поруком на коју нико није остао имун се приказује од 20:30 у Студентском парку. Пакујте реквизите за боравак под отвореним небом и упишите се на листу бројних фанова гледања филмова у природи.

Под слоганом "Београдске приче", у петак, тачно у 18:00 на Тргу Николе Пашића стартује десети Београдски латино маратон. Плесни парови свих старосних група, чланови латино школа из читаве Србије ће плесати током целог дана, а затим следи велика журка која ће трајати до поноћи. Обавезно прошетајте по своју дозу егзотике и забаве.

10. Београдски Etho Fusion Fest је у току и тако ће бити све до 22. јуна. Београдска синагога, тачније њено двориште ће угостити музичаре и друге уметнике из далеке Индије, Израела, блиске Аустрије и наравно, Србије. Концерти и представе чине срж програма, а суштина је спајање различитих култура, брисање граница између народа и размена знања. Добродошли на занимљиво дружење.


Млади су будућност. Млади су највреднији и најважнији део популације. Зато дођите и подржите младе који наступају у оквиру музичког фестивала АртЛинк 2019. Субота, 22. јун од 20:00 је резервисана за вече португалске музике. Конак кнегиње Љубице је место одржавања концерта "O Porto Romântico & Viana da Mota" на коме ће наступити уметница из Португала, Sofia Lourenco. За долазак у Београд је спаковала свој таленат који ће представити за клавиром. За сјајно вече, ништа више и није потребно.

Пажљиво читајте јер следи никад луђи крај недеље. Ада Циганлија је место одржавања манифестације "Red Bull Flugtag Београд 2019". Тек други по реду спектакл ће почети 23. јуна у 15:00. До 18:00 на небу ће се смењивати летилице настале далеко од великих фабрика. Hand made машинерија без мотора и пратећих елемената ће показати да је летење, или покушај летења могућ ако се споје машта, снага и ветар. Учесници, срећно! Публико, уживај на светском догађају.