Velika dešavanja za vikend

Srednjoškolci slave kraj školske godine. Za njih avantura zvana leto počinje. Svi ostali, plan za akciju je ovde. Krećite u grad

Sreda 19. jun 2019.

cover image

U petak, 21. juna počinje Filmstreet 2019. Letnja beogradska zabava će započeti novu sezonu emitovanjem filma "Južni vetar". Filmsko ostvarenje sa snažnom porukom na koju niko nije ostao imun se prikazuje od 20:30 u Studentskom parku. Pakujte rekvizite za boravak pod otvorenim nebom i upišite se na listu brojnih fanova gledanja filmova u prirodi.

Pod sloganom "Beogradske priče", u petak, tačno u 18:00 na Trgu Nikole Pašića startuje deseti Beogradski latino maraton. Plesni parovi svih starosnih grupa, članovi latino škola iz čitave Srbije će plesati tokom celog dana, a zatim sledi velika žurka koja će trajati do ponoći. Obavezno prošetajte po svoju dozu egzotike i zabave.

10. Beogradski Etho Fusion Fest je u toku i tako će biti sve do 22. juna. Beogradska sinagoga, tačnije njeno dvorište će ugostiti muzičare i druge umetnike iz daleke Indije, Izraela, bliske Austrije i naravno, Srbije. Koncerti i predstave čine srž programa, a suština je spajanje različitih kultura, brisanje granica između naroda i razmena znanja. Dobrodošli na zanimljivo druženje.


Mladi su budućnost. Mladi su najvredniji i najvažniji deo populacije. Zato dođite i podržite mlade koji nastupaju u okviru muzičkog festivala ArtLink 2019. Subota, 22. jun od 20:00 je rezervisana za veče portugalske muzike. Konak kneginje Ljubice je mesto održavanja koncerta "O Porto Romântico & Viana da Mota" na kome će nastupiti umetnica iz Portugala, Sofia Lourenco. Za dolazak u Beograd je spakovala svoj talenat koji će predstaviti za klavirom. Za sjajno veče, ništa više i nije potrebno.

Pažljivo čitajte jer sledi nikad luđi kraj nedelje. Ada Ciganlija je mesto održavanja manifestacije "Red Bull Flugtag Beograd 2019". Tek drugi po redu spektakl će početi 23. juna u 15:00. Do 18:00 na nebu će se smenjivati letilice nastale daleko od velikih fabrika. Hand made mašinerija bez motora i pratećih elemenata će pokazati da je letenje, ili pokušaj letenja moguć ako se spoje mašta, snaga i vetar. Učesnici, srećno! Publiko, uživaj na svetskom događaju.