Дешавања у граду за викенд

Финале Лиге шампиона 2019 је 1. јуна у 21:00. Још мало и сазнаће се првак најпрестижнијег фудбалског такмичења. Пре и после спектакла, Београд врви од одличних догађаја

Среда 29. мај 2019.

cover image

Тотенхем или Ливерпул. Дилема која ускоро добија епилог. Само један клуб ће подићи најзначајнији пехар. У духу фер и спортске борбе, нека победи бољи. Коме срце не куца само у ритму спорта, нека посети 3. Etnology фест у Дому Војске Србије. Овогодишњи слоган је "Одбрана традиције", а у центру пажње ће бити репрезентативна историја Румуније. Програм чине ревије актуелне моде и ношњи, радионице старих заната, дебате, предавања. Комплексна презентација културе и навика које опстају вековима ће бити на градском програму од 30. маја до 1. јуна.

У Комбанк Дворани ће до 1. јуна бити актуелан Фестивал француског филма. Сасвим ново дешавање за љубитеље седме уметности је организовано у част недавно преминуле редитељке Ањес Варде те ће публика моћи да погледа све њене филмове. Водећи репертоар је сачињен од осам најновијих филмова. Искључиво из Француске, наравно.

Другог дана јуна, интернационална манифестација "Глобал фест Сава порт" ће доживети своје треће издање. Сава променада је место одржавања сусрета које спаја различите културе и на адекватан начин промовише културне баштине и обичаје земаља учесница. Поред креативних радионица, излагачко-продајних штандова, дегустације хране и пића, за публику је припремљен и велики концерт. Група "Неверне бебе" ће наступити од 21:00. Недељна шетња најмодернијом београдском променадом уз овако садржајан програм ће одушевити припаднике свих генерација.


Какав старт, такав и крај - спортски. Европско првенство у снукеру 2019 почиње 29. маја и трајаће до 9. јуна у хотелу Crowne Plaza. Категорије у којима ће се учесници надметати су 6Reds снукер првенство, Интернационални снукер open, Индивидуални мастерс, Првенство за даме и Тимско снукер првенство. Квалитетна организација, такмичари из целе Европе, сјајна атмосфера и бројни догађаји у оквиру првенства ће обележити феноменалну спортску манифестацију.