Dešavanja u gradu za vikend

Finale Lige šampiona 2019 je 1. juna u 21:00. Još malo i saznaće se prvak najprestižnijeg fudbalskog takmičenja. Pre i posle spektakla, Beograd vrvi od odličnih događaja

Sreda 29. maj 2019.

cover image

Totenhem ili Liverpul. Dilema koja uskoro dobija epilog. Samo jedan klub će podići najznačajniji pehar. U duhu fer i sportske borbe, neka pobedi bolji. Kome srce ne kuca samo u ritmu sporta, neka poseti 3. Etnology fest u Domu Vojske Srbije. Ovogodišnji slogan je "Odbrana tradicije", a u centru pažnje će biti reprezentativna istorija Rumunije. Program čine revije aktuelne mode i nošnji, radionice starih zanata, debate, predavanja. Kompleksna prezentacija kulture i navika koje opstaju vekovima će biti na gradskom programu od 30. maja do 1. juna.

Kombank Dvorani će do 1. juna biti aktuelan Festival francuskog filma. Sasvim novo dešavanje za ljubitelje sedme umetnosti je organizovano u čast nedavno preminule rediteljke Anjes Varde te će publika moći da pogleda sve njene filmove. Vodeći repertoar je sačinjen od osam najnovijih filmova. Isključivo iz Francuske, naravno.

Drugog dana juna, internacionalna manifestacija "Global fest Sava port" će doživeti svoje treće izdanje. Sava promenada je mesto održavanja susreta koje spaja različite kulture i na adekvatan način promoviše kulturne baštine i običaje zemalja učesnica. Pored kreativnih radionica, izlagačko-prodajnih štandova, degustacije hrane i pića, za publiku je pripremljen i veliki koncert. Grupa "Neverne bebe" će nastupiti od 21:00. Nedeljna šetnja najmodernijom beogradskom promenadom uz ovako sadržajan program će oduševiti pripadnike svih generacija.


Kakav start, takav i kraj - sportski. Evropsko prvenstvo u snukeru 2019 počinje 29. maja i trajaće do 9. juna u hotelu Crowne Plaza. Kategorije u kojima će se učesnici nadmetati su 6Reds snuker prvenstvo, Internacionalni snuker open, Individualni masters, Prvenstvo za dame i Timsko snuker prvenstvo. Kvalitetna organizacija, takmičari iz cele Evrope, sjajna atmosfera i brojni događaji u okviru prvenstva će obeležiti fenomenalnu sportsku manifestaciju.