Где је добра градска забава

Пажња, пажња! Предстојећи дани у Београду и нису за шетање на отвореном. Зато су као створени за велике догађаје на познатим локацијама

Среда 30. јан 2019.

cover image

Након што је крстарио Србијом од маја месеца, Фестивал европског филма коначно стиже у Београд. У периоду од 30. јануара до 8. фебруара у ЕУ инфо центру ће бити приказано 27 филмских пројекција. Дугометражни, кратки играни, анимирани и документарни филмови ће се смењивати сваког дана у периоду трајања фестивала у терминима од 18:00 и 20:00. Седма по реду смотра је у знаку европске културне баштине која за ову годину носи слоган "Наше наслеђе: Где прошлост сусреће будућност".

Конвенција јапанске поп културе "Chibicon 2019" се одржава од 1. до 3. фебруара у Дому омладине. Увертира у спектакл "Јапанизам" је од малог дешавања прерасла у велики event са огромном публиком и има одличан програм. Тема овог издања је "Aurora Borealis" - поларна светлост. Народ у Јапану је посебно одушевљен овим природним феноменом јер се на њиховој територији догађа јако ретко. Трибине, предавања, такмичења, квизови, изложбено-продајни сајам, филмови, журке - читав садржај ће бити у складу са темом конвенције. Pokemon GO турнир, cosplay радионице и надметања, представљање клубова друштвених игара и још много тога ће обележити ново дружење у стилу јапаске поп културе.


Први фебруар не нуди "само" филмове и забаву. Сјајни "Дорћолски Салсадром" је заказан такође за 1. фебруар од 21:30 до 02:00 на добро познатој адреси. Дорћол Platz ће угостити све љубитеље салсе, румбе и сличних, фантастичних плесова. Ди-џејеви Monte Son и Муки су музички домаћини. Велики подијум за плес, адекватна музика и много људи који деле исту страст према померању кукова у егозтичном ритму ће отерати ниске температуре и донети врхунске вибрације.