Gde je dobra gradska zabava

Pažnja, pažnja! Predstojeći dani u Beogradu i nisu za šetanje na otvorenom. Zato su kao stvoreni za velike događaje na poznatim lokacijama

Sreda 30. jan 2019.

cover image

Nakon što je krstario Srbijom od maja meseca, Festival evropskog filma konačno stiže u Beograd. U periodu od 30. januara do 8. februara u EU info centru će biti prikazano 27 filmskih projekcija. Dugometražni, kratki igrani, animirani i dokumentarni filmovi će se smenjivati svakog dana u periodu trajanja festivala u terminima od 18:00 i 20:00. Sedma po redu smotra je u znaku evropske kulturne baštine koja za ovu godinu nosi slogan "Naše nasleđe: Gde prošlost susreće budućnost".

Konvencija japanske pop kulture "Chibicon 2019" se održava od 1. do 3. februara u Domu omladine. Uvertira u spektakl "Japanizam" je od malog dešavanja prerasla u veliki event sa ogromnom publikom i ima odličan program. Tema ovog izdanja je "Aurora Borealis" - polarna svetlost. Narod u Japanu je posebno oduševljen ovim prirodnim fenomenom jer se na njihovoj teritoriji događa jako retko. Tribine, predavanja, takmičenja, kvizovi, izložbeno-prodajni sajam, filmovi, žurke - čitav sadržaj će biti u skladu sa temom konvencije. Pokemon GO turnir, cosplay radionice i nadmetanja, predstavljanje klubova društvenih igara i još mnogo toga će obeležiti novo druženje u stilu japaske pop kulture.


Prvi februar ne nudi "samo" filmove i zabavu. Sjajni "Dorćolski Salsadrom" je zakazan takođe za 1. februar od 21:30 do 02:00 na dobro poznatoj adresi. Dorćol Platz će ugostiti sve ljubitelje salse, rumbe i sličnih, fantastičnih plesova. Di-džejevi Monte Son i Muki su muzički domaćini. Veliki podijum za ples, adekvatna muzika i mnogo ljudi koji dele istu strast prema pomeranju kukova u egoztičnom ritmu će oterati niske temperature i doneti vrhunske vibracije.