Фестивал науке

Будућност је стигла у град

Недеља 25. нов 2018.

cover image

12. Фестивал науке се организује од 29. новембра до 2. децембра на Београдском сајму. Хале 3, 3А и 5 су тачно место одржавања највећег сајма науке и образовања у региону који за ову годину носи назив "Земља будућности". Преко 60 учесника ће поделити своја знања и достигнућа, а која су намењена посетиоцима свих узраста.

Програм 2018 је подељен у 5 категорија - Наука без престанка, Научно-фантастична бина, Експертинејџери, Мала зона и Мала научна бина. Основне и средње школе, факултети, представници истакнутих научних удружења и институција у Србији ће пружити одговоре на сва питања маштовитих и мудрих умова.


Технологија, информатика, физика, екологија, заштита животне средине, архитектура, биологија, физичка хемија, хемија, прва помоћ, медицина, стоматологија, неуронауке, психологија, фармација, историја, географија, палеонтологија, геологија, астрономија, физичко васпитање и спорт су само неке од наука о којима ће бити много занимљивих речи, предавања и експериментисања.

Земља будућности ће бити далеко модернија од садашњости. Можда ћемо летовати на некој планети, уместо на егзотичном острву. Земља будућности ће можда заиста омогућити да возимо аутомобиле кроз ваздух. Земља будућности ће бити много зеленија. И никако се не би требало плашити свега што доноси сутра. Али је неопходно да читава популација добро научи лекције које су на располагању. Морамо да чувамо планету. Јуче то нисмо радили. Већ данас морамо да променимо навике уколико желимо боље и квалитетније сутра. Земља будућности је научно-едукативни спектакл на који су сви позвани. Нема поделе на мале и велике. Нити на паметне и оне који не воле да уче. Машта и знање могу све, без обзира на године.