Ритам града: дешавања за викенд

Манифестације због којих нећете одмарати код куће

Среда 31. окт 2018.

cover image

Други по реду самит "ТрадицијаНова" се одржава од 1. до 5. новембра. Фестивал, конференција, радионица - све у једном и све са циљем промовисања српске традиције. Организатор великог догађаја је ансамбл "Коло" који већ пуних седам деценија негује и величанствено представља Србију широм света. Креативне радионице, организоване пешачке туре и предавања ће трајати током читавог дана, док су вечери резервисане за фестивалски програм који чине четири оригинална наступа и журка за крај. Почетак месеца у духу обичаја и традиционалне музике. Савршено.

Новембар је дефинитвно месец плеса. Нећете ђускати само у колу. Београдски танго викенд у издању "Sweet November" је заказан за други, трећи и четврти новембар. Театар 78 је локација на којој су добродошли сви аматери и професионалци најстраственијег плеса. За адекватан ритам ће се побринути ди-џејеви Dark-Oh, Лука, Соња и Ђурђина. Танго фанови, предвођени изврсним инструкторима су увек расположени и спремни да вам открију чари овог плеса. Топ предлог за први новембарски викенд.

Атлетски савез Србије у недељу, 4. новебра од 10:00 организује последњу трку у овој сезони. Тачније две - 5к и 10к. Serbia Marathon је сасвим другачије спортско дешавање јер је циљ обе трке у Штарк Арени. Најмлађи ће имати прилике да покажу своју кондицију у посебном сегменту "Kids Athletics". Музички и пратећи програм ће креирати сјајну атмосферу на овом спортском такмичењу. Започните разгибавање за #srbmrtn одмах.


Никад краја викенд изненађењима. Уколико нисте заинтересовани за фолклор и танго, а ни маратон није активност за вас онда проверено обожавате поп културу, научну фантастику, стрипове, филмове и легендарног Супермена. Не пропуштате ни једну једину Кпоп журку, нити Косплеј такмичење? Не размишљајте превише већ крените у Дом омладине на "БеоКон 2018". Више од 40 дешавања је на репертоару. Конвенција са најдужим стажом почиње 2. и траје до 4. новембра.