Ritam grada: dešavanja za vikend

Manifestacije zbog kojih nećete odmarati kod kuće

Sreda 31. okt 2018.

cover image

Drugi po redu samit "TradicijaNova" se održava od 1. do 5. novembra. Festival, konferencija, radionica - sve u jednom i sve sa ciljem promovisanja srpske tradicije. Organizator velikog događaja je ansambl "Kolo" koji već punih sedam decenija neguje i veličanstveno predstavlja Srbiju širom sveta. Kreativne radionice, organizovane pešačke ture i predavanja će trajati tokom čitavog dana, dok su večeri rezervisane za festivalski program koji čine četiri originalna nastupa i žurka za kraj. Početak meseca u duhu običaja i tradicionalne muzike. Savršeno.

Novembar je definitvno mesec plesa. Nećete đuskati samo u kolu. Beogradski tango vikend u izdanju "Sweet November" je zakazan za drugi, treći i četvrti novembar. Teatar 78 je lokacija na kojoj su dobrodošli svi amateri i profesionalci najstrastvenijeg plesa. Za adekvatan ritam će se pobrinuti di-džejevi Dark-Oh, Luka, Sonja i Đurđina. Tango fanovi, predvođeni izvrsnim instruktorima su uvek raspoloženi i spremni da vam otkriju čari ovog plesa. Top predlog za prvi novembarski vikend.

Atletski savez Srbije u nedelju, 4. novebra od 10:00 organizuje poslednju trku u ovoj sezoni. Tačnije dve - 5k i 10k. Serbia Marathon je sasvim drugačije sportsko dešavanje jer je cilj obe trke u Štark Areni. Najmlađi će imati prilike da pokažu svoju kondiciju u posebnom segmentu "Kids Athletics". Muzički i prateći program će kreirati sjajnu atmosferu na ovom sportskom takmičenju. Započnite razgibavanje za #srbmrtn odmah.


Nikad kraja vikend iznenađenjima. Ukoliko niste zainteresovani za folklor i tango, a ni maraton nije aktivnost za vas onda provereno obožavate pop kulturu, naučnu fantastiku, stripove, filmove i legendarnog Supermena. Ne propuštate ni jednu jedinu Kpop žurku, niti Kosplej takmičenje? Ne razmišljajte previše već krenite u Dom omladine na "BeoKon 2018". Više od 40 dešavanja je na repertoaru. Konvencija sa najdužim stažom počinje 2. i traje do 4. novembra.