Где се стварно једе

Да новчаник остане дебео, а ви баш сити, ту су јефтини ресторани у Београду

Петак 18. мај 2018.

cover image

Знате ли за онај осећај кад сте баш гладни? За правог гурмана одговор на питање где јести је најважнији. Тада бројни критеријуми савременог угоститељства губе на значају и једино што је важно је велика порција хране. Ово је водич само за веома гладне.

Туристички посматрано, прва асоцијација на Београд је Калемегдан. Овај део града заиста нуди много тога. Након истраживања тврђаве и споменика културе, савршеног погледа на ушће Саве у Дунав, време је за неизоставни део српске културе и обичаја - гастрономију. Кахвана Мали Калемегдан се тачно уклапа у туристичку и свакодневну посету тврђави. Бројни симболи и сувенири старих времена, али у модерном издању, доносе оригинални ентеријер у коме је опуштање посебно, док су за осмех на лицу гостију "криви" роштиљ на килограм и пића на литар.


Дани који представљају важне датуме су прилика за дружење и окупљање за столом са драгим особама. Где водити пријатеље и родбину на вечеру, а да не кошта превише је често питање. Бити домаћин о коме ће се данима причати, није мала ствар, али је још боље бити гост на прослави која је за сваку похвалу. Уклопити жеље и могућности није лако. Уколико знате где је ресторан Пинк, немате проблем. Жарково је због овог места посебно важан део града правим љубитељима екстра великих порција хране по приступачној цени

Мали Мокри Луг није централна градска зона, али јесте веома близу града. Припада општини Зведара која и те како има шта да понуди. Од бројних занимљивих и важних знаменитости које обавезно морате видети када сте у Београду до бескрајно савршених природних лепота попут Звездарске шуме. Када поклоните себи време само за уживање, одлука подразумева и богат оброк. Ресторан који ће одлично надокнадити утрошену енергију у дугачкој шетњи је Трпеза. Право домаће послужење националних специјалитета по цени за коју кућни буџет каже хвала на штедњи.