Gde se stvarno jede

Da novčanik ostane debeo, a vi baš siti, tu su jeftini restorani u Beogradu

Petak 18. maj 2018.

cover image

Znate li za onaj osećaj kad ste baš gladni? Za pravog gurmana odgovor na pitanje gde jesti je najvažniji. Tada brojni kriterijumi savremenog ugostiteljstva gube na značaju i jedino što je važno je velika porcija hrane. Ovo je vodič samo za veoma gladne.

Turistički posmatrano, prva asocijacija na Beograd je Kalemegdan. Ovaj deo grada zaista nudi mnogo toga. Nakon istraživanja tvrđave i spomenika kulture, savršenog pogleda na ušće Save u Dunav, vreme je za neizostavni deo srpske kulture i običaja - gastronomiju. Kahvana Mali Kalemegdan se tačno uklapa u turističku i svakodnevnu posetu tvrđavi. Brojni simboli i suveniri starih vremena, ali u modernom izdanju, donose originalni enterijer u kome je opuštanje posebno, dok su za osmeh na licu gostiju "krivi" roštilj na kilogram i pića na litar.


Dani koji predstavljaju važne datume su prilika za druženje i okupljanje za stolom sa dragim osobama. Gde voditi prijatelje i rodbinu na večeru, a da ne košta previše je često pitanje. Biti domaćin o kome će se danima pričati, nije mala stvar, ali je još bolje biti gost na proslavi koja je za svaku pohvalu. Uklopiti želje i mogućnosti nije lako. Ukoliko znate gde je restoran Pink, nemate problem. Žarkovo je zbog ovog mesta posebno važan deo grada pravim ljubiteljima ekstra velikih porcija hrane po pristupačnoj ceni

Mali Mokri Lug nije centralna gradska zona, ali jeste veoma blizu grada. Pripada opštini Zvedara koja i te kako ima šta da ponudi. Od brojnih zanimljivih i važnih znamenitosti koje obavezno morate videti kada ste u Beogradu do beskrajno savršenih prirodnih lepota poput Zvezdarske šume. Kada poklonite sebi vreme samo za uživanje, odluka podrazumeva i bogat obrok. Restoran koji će odlično nadoknaditi utrošenu energiju u dugačkoj šetnji je Trpeza. Pravo domaće posluženje nacionalnih specijaliteta po ceni za koju kućni budžet kaže hvala na štednji.