Представљамо: Ди-џеј La Fleur

Девојка која влада светском електронском сценом

Уторак 19. дец 2017.

cover image

La Fleur је посебна личност. Фармацеут који мискује музику, а не хемијске састојке. Модни дизајнер који креира носиву моду. Продуцент са истанчаним слухом. Кросмедијални уметник без граница. Ремикси су њена пасија. До сада је на овом пољу сарађивала са бројним ди-џејевима и продуцентима. Stuff, Martin Dawson, Jesper Ryom и Ane Brun су само неки са којима се успешно повезала и остварила сјајну сарадњу. Има магичан осећај да повеже публику са музиком и креира одличну журку. Не боји се изазова и веома често мења жанрове.


Sanna La Fleur Engdahl је љубав према музици показала већ у осмој години. У родном граду Örebro је похађала часове плеса и тада је схватила да је звук оно што је покреће. Музику је оставила са стране и окренула се студирању. Фармација је оно што је одабрала, а дипломирала је мастер студије. Након факулета, креће у потрагу за ди-џеј ангажманом и добија посао у шведском клубу "Grodan Cocktail club" који се сматра кључним местом за клабере. Освојила је шесто место на "Sweden Top 100 DJ’s list" 2007. године. Следеће године је номинована за најбољег ди-џеја од стране "Scandinavian Music Convention". Најважнија награда коју је освојила је "Best Electronic act" коју јој је доделио шведски Греми односно "P3 Guld" 2014. године.

Шведска је њена матична земља али инспирацију проналази у престоници Немачке. Берлин је град у коме борави и ствара од 2007. године. Први продуцентски посао је добила исте године. Урадила је ремикс песме "Nairu" коју потписује David Ekenbäck, а објавио је "Trunkfunk Records". Са деби албумом "Flowerhead" за сопствену етикету "Power Plant Records" је скренула светску пажњу на себе. Менаџери познатог берлинског клуба "Watergate" су брзо сазнали за ову даму и понудили јој посао који је дуго желела - постала је један од домаћина подијума за игру. Освојила је прво место међу свим ди-џејевима на "Resident Advisor" листи, а убрзо је уследила велика турнеја у Америци.


Последње две године се не зауставља. Од 2016. је активан члан тима који стоји иза етикете "Cocoon Recordings" и управо овај ангажман јој је отворио многа врата. Деби песма за њихову компилацију "Chemicality" је прошла веома запажено. Техно пријатељство са великим именима - Richie Hawtin и Dubfire су само ојачали њену позицију на клупској сцени. Посебно оној на Ибици. Клубови Pacha и Privilege су места која су много више од добре дискотеке. Они диктирају трендове и померају границе. И у њима не може било ко да пушта музику. А La Fleur је овде редовна.