Predstavljamo: Di-džej La Fleur

Devojka koja vlada svetskom elektronskom scenom

Utorak 19. dec 2017.

cover image

La Fleur je posebna ličnost. Farmaceut koji miskuje muziku, a ne hemijske sastojke. Modni dizajner koji kreira nosivu modu. Producent sa istančanim sluhom. Krosmedijalni umetnik bez granica. Remiksi su njena pasija. Do sada je na ovom polju sarađivala sa brojnim di-džejevima i producentima. Stuff, Martin Dawson, Jesper Ryom i Ane Brun su samo neki sa kojima se uspešno povezala i ostvarila sjajnu saradnju. Ima magičan osećaj da poveže publiku sa muzikom i kreira odličnu žurku. Ne boji se izazova i veoma često menja žanrove.


Sanna La Fleur Engdahl je ljubav prema muzici pokazala već u osmoj godini. U rodnom gradu Örebro je pohađala časove plesa i tada je shvatila da je zvuk ono što je pokreće. Muziku je ostavila sa strane i okrenula se studiranju. Farmacija je ono što je odabrala, a diplomirala je master studije. Nakon fakuleta, kreće u potragu za di-džej angažmanom i dobija posao u švedskom klubu "Grodan Cocktail club" koji se smatra ključnim mestom za klabere. Osvojila je šesto mesto na "Sweden Top 100 DJ’s list" 2007. godine. Sledeće godine je nominovana za najboljeg di-džeja od strane "Scandinavian Music Convention". Najvažnija nagrada koju je osvojila je "Best Electronic act" koju joj je dodelio švedski Gremi odnosno "P3 Guld" 2014. godine.

Švedska je njena matična zemlja ali inspiraciju pronalazi u prestonici Nemačke. Berlin je grad u kome boravi i stvara od 2007. godine. Prvi producentski posao je dobila iste godine. Uradila je remiks pesme "Nairu" koju potpisuje David Ekenbäck, a objavio je "Trunkfunk Records". Sa debi albumom "Flowerhead" za sopstvenu etiketu "Power Plant Records" je skrenula svetsku pažnju na sebe. Menadžeri poznatog berlinskog kluba "Watergate" su brzo saznali za ovu damu i ponudili joj posao koji je dugo želela - postala je jedan od domaćina podijuma za igru. Osvojila je prvo mesto među svim di-džejevima na "Resident Advisor" listi, a ubrzo je usledila velika turneja u Americi.


Poslednje dve godine se ne zaustavlja. Od 2016. je aktivan član tima koji stoji iza etikete "Cocoon Recordings" i upravo ovaj angažman joj je otvorio mnoga vrata. Debi pesma za njihovu kompilaciju "Chemicality" je prošla veoma zapaženo. Tehno prijateljstvo sa velikim imenima - Richie Hawtin i Dubfire su samo ojačali njenu poziciju na klupskoj sceni. Posebno onoj na Ibici. Klubovi Pacha i Privilege su mesta koja su mnogo više od dobre diskoteke. Oni diktiraju trendove i pomeraju granice. I u njima ne može bilo ko da pušta muziku. A La Fleur je ovde redovna.