Лето у Земуну 2017

Културна манифестација се ове године одржава на три локације у Земуну - кула Гардош, Лидо и Дунавски кеј а посетиоци ће имати прилике да уживају у богатом уметничком програму

Четвртак 06. јул 2017.

cover image

Туристички центар Земун организује Лето у Земуну 2017 које се одржава од 7. јула до 3. септембра на најактрактивнијим локацијама у Земуну. Квалитетан и разноврстан уметнички програм који је припремљен за овогодишње издање чувене манифестације је намењено генерацијама свих узраста, највише за најмлађе. Програм посвећен деци и омладини, организован кроз велики број радионица има за циљ да млади нараштај упозна са културом, језиком, обичајима и традицијом.

Лето у Земуну 2017 почиње 7. јула у 21:00 представом "Ко је овде идиот" коју изводе Милан Калинић и Срђан Ивановић. Недељу и понедељак (9. и 10. јул) ће обележити дечје бајке и представе "Принц жаба", "Чаробни пасуљко", "Велика пљачка двора" и "Наша деца". Деца не плаћају улаз док је за одрасле цена 100 динара. Фестивалски програм ће се приказивати сваког петка, суботе, недеље и понедељка. Викендом се на овој манифестацији окупи више до 10.000 посетилаца, а организатори очекују да ће ове године публика доћи у још већем броју.


Театар на отвореном ће се публици представити у бројим позоришним жанровима, од кабареа и монодраме преко комедије.  


Музички програм ће свакако обележити спектакл заказан за 12. август када ће група Гарави сокак наступати у Земуну.


Туристички центар општине Земун се сваке године труди да што квалитетније организује Лето у Земуну и публици обезбеди што богатији програм. Свесни туристичког капацитета реке Дунав, труде се да свака сезона на реци буде богатија и лепша од претходне. Осим традиционалног постављања понтонског моста, струје и воде, овогодишње издање Лето на Лиду доноси велики број активности. Спортско-рекреативни, културни и гастрономски садржаји чине програм који је намењен домаћим и страним посетиоцима. Лето на лиду ће најмлађима приредити креативне радионице, гастрономски хедонисти ће имати прилике да дегустирају чувену рибљу чорбу, војнички пасуљ и гулаш док ће спортистима и рекреативцима одбојка и фудбал на песку прекратити дуге, сунчане дане у Београду.

Лето у Земуну 2017, поред атрактивног и садржајног програма има за циљ да промовише туристички, културни, угоститељски и гастрономски потенцијал као и природне лепоте Земуна. Како је све извеснија изградња интернационалног путничког пристаништа у Земуну, креиран је заједнички стратешки план од стране општине, града и државе, за унапређивање и развој Земуна, са циљем да привуче сто већи број туриста. У складу са најављеним планом, очекује се и потпуна реконструкција Магистарског трга и Господске улице. Општина Земун ће посебну пажњу посветити уређивању фасада и реновирању куле Гардош.