Leto u Zemunu 2017

Kulturna manifestacija se ove godine održava na tri lokacije u Zemunu - kula Gardoš, Lido i Dunavski kej a posetioci će imati prilike da uživaju u bogatom umetničkom programu

Četvrtak 06. jul 2017.

cover image

Turistički centar Zemun organizuje Leto u Zemunu 2017 koje se održava od 7. jula do 3. septembra na najaktraktivnijim lokacijama u Zemunu. Kvalitetan i raznovrstan umetnički program koji je pripremljen za ovogodišnje izdanje čuvene manifestacije je namenjeno generacijama svih uzrasta, najviše za najmlađe. Program posvećen deci i omladini, organizovan kroz veliki broj radionica ima za cilj da mladi naraštaj upozna sa kulturom, jezikom, običajima i tradicijom.

Leto u Zemunu 2017 počinje 7. jula u 21:00 predstavom "Ko je ovde idiot" koju izvode Milan Kalinić i Srđan Ivanović. Nedelju i ponedeljak (9. i 10. jul) će obeležiti dečje bajke i predstave "Princ žaba", "Čarobni pasuljko", "Velika pljačka dvora" i "Naša deca". Deca ne plaćaju ulaz dok je za odrasle cena 100 dinara. Festivalski program će se prikazivati svakog petka, subote, nedelje i ponedeljka. Vikendom se na ovoj manifestaciji okupi više do 10.000 posetilaca, a organizatori očekuju da će ove godine publika doći u još većem broju.


Teatar na otvorenom će se publici predstaviti u brojim pozorišnim žanrovima, od kabarea i monodrame preko komedije.  


Muzički program će svakako obeležiti spektakl zakazan za 12. avgust kada će grupa Garavi sokak nastupati u Zemunu.


Turistički centar opštine Zemun se svake godine trudi da što kvalitetnije organizuje Leto u Zemunu i publici obezbedi što bogatiji program. Svesni turističkog kapaciteta reke Dunav, trude se da svaka sezona na reci bude bogatija i lepša od prethodne. Osim tradicionalnog postavljanja pontonskog mosta, struje i vode, ovogodišnje izdanje Leto na Lidu donosi veliki broj aktivnosti. Sportsko-rekreativni, kulturni i gastronomski sadržaji čine program koji je namenjen domaćim i stranim posetiocima. Leto na lidu će najmlađima prirediti kreativne radionice, gastronomski hedonisti će imati prilike da degustiraju čuvenu riblju čorbu, vojnički pasulj i gulaš dok će sportistima i rekreativcima odbojka i fudbal na pesku prekratiti duge, sunčane dane u Beogradu.

Leto u Zemunu 2017, pored atraktivnog i sadržajnog programa ima za cilj da promoviše turistički, kulturni, ugostiteljski i gastronomski potencijal kao i prirodne lepote Zemuna. Kako je sve izvesnija izgradnja internacionalnog putničkog pristaništa u Zemunu, kreiran je zajednički strateški plan od strane opštine, grada i države, za unapređivanje i razvoj Zemuna, sa ciljem da privuče sto veći broj turista. U skladu sa najavljenim planom, očekuje se i potpuna rekonstrukcija Magistarskog trga i Gospodske ulice. Opština Zemun će posebnu pažnju posvetiti uređivanju fasada i renoviranju kule Gardoš.