Domaći, a svetski - Coeus

Di-džej i producent sa zvaničnim boravkom u Beogradu je uveliko zaludeo planetu svojim tehno zvukom

Nedelja 21. jul 2019.

cover image

Iza sebe je odavno ostavio nastupe po malim klubovima. Vreme za rodni grad Smederevo gotovo da nema. Kada je u Beogradu, koristi priliku da se kratko odmori i druži sa najbližima. Karijeru gradi postepeno, korak po korak. Njegovo ime je obavezno na listi izvođača svih velikih i važnih muzičkih festivala u zemlji i regionu.

Nemanja Petković je di-džej i producent koji stoji iza imena Coeus. Sklonost ka muzici je počela u ranom detinjstvu dok je svirao klavir i pohađao muzičku školu. Zbog toga je njegov žig duboka melodičnost. Zbog toga njegov tehno i deep house zvuče potpuno drugačije. Besprekorno kvalitetno. Unikatno. Savršeno. On nije tip koga interesuje jedan pravac. Na sve što stavi svoj potpis se trudi da probudi slušaoce. Da zvuči i emotivno i progresivno.

Farafi, Elysian i Forgotten Love su samo neke od pesama koje su mu otvorile vrata. Ne bilo koja već ona koje voda ka ostvarenju sna. Coeus je jedan od retkih elektro umetnika sa čitavog Balkana koji izdaje za čuvenu etiketu "Afterlife". Sigurno je da će tako biti i tokom letnje sezone i daljoj budućnosti. Nije mala stvar kada Tale of Us, Adriatique ili Trikk uvrste njegov rad u svoje setove. Poslednje njegove objavljene pesme za ovu etiketu, Eden i Realm of Consciousness IV će se provereno slušati na svim meridijanima.

Coeus se dugo i pažljivo priprema za svoj nastup. U obzir dolazi svaki bit koji će izazvati pozitivne reakcije. Afro, disko, čist elektronski zvuk, UK house, čak i malo džeza - sve uklapa do perfekcije. Zbog širokog muzičkog spektra baš on je često izbor za zagrevanje uoči nastupa zvezda poput Black Coffee, Sasha, Theo Kottis i mnogih drugih.

Iz prve ljubavi, produkcije, put do dobrog di-džeja je bio neminovan. Veruje isključivo osećaju i energiji. Do koske iskren, pokreće ga cilj da napravi nešto drugačije. Nema copy/paste akcije. Zato i ne čudi što je svaki dance floor njegov.