Ukus tradicije

Nisu svi restorani u Beogradu isti. Neki su, jednostavno, posebna mesta koja uz odličnu hranu, serviraju i bogatu biografiju. Bez tajni

Petak 27. jul 2018.

cover image

Nositi epitet - odličan restoran decenijama uopšte nije jednostavno. Godinama oduševljavati nove goste i iznova gostiti stalnu gardu je težak zadatak. Najsnažniji aplauz za njih. Ako ste čest gost na beogradskoj gastro mapi i imate iskustva sa restoranima, brzo ćete poželeti više od dobre hrane, vrhunske usluge i prijatne atmosfere.

Ukoliko gostujete u prestonici, zanimaće vas i istorija nastanka čuvenih mesta. Predstavljamo ne jedan, već dva zaista odlična restorana u Beogradu. Simboli grada, svaki na svoj način, neguju najukusnije izdanje srpske tradicije. I imaju zaista zanimljivu priču o sebi. Požurite. Rezervišite. Uživajte.

Restoran koji je ostavio snažan pečat na istaknute državnike još u prošlom milenijumu je Careva Ćuprija. Veoma davno, 1847. godine, Ilija Garašanin je "Mehanu kod Careve Ćuprije" smatrao za državno dobro grada. Tada nije postojalo drugog načina da se uverite u kvalitet osim lično. Nakon toliko godina, mnogo toga se promenilo. Careva Ćuprija nije ni najmanje poklekla niti se umorila. Uporno, sa istim žarom i kvalitetom prenosi važne lekcije i udovoljava svakom gostu posebno. Kod pravih domaćina i čuvara istorije možete zaista da eksperimentišete sa hranom. Pravi greh bi bio da prvo ne istražite i dobro savladate srpsku tradiciju. Uporedo, pažljivo slušajte istinite priče. Garantovano zadovoljstvo svih čula.

Jedan restoran u samom centru grada nikada nije "jurio" za slavom. A uvek je bio u fokusu. Nisu baš zainteresovani da pošto-poto prate aktuelne tokove. A uvek su u trendu. Nije im cilj da osvoje gosta na prvi dolazak. A pamte se zauvek. Najveće legende srpske rok scene ovde uživo sviraju. A neće se hvaliti činjenicom da se i oni, i brojni svetski muzičari kod njih osećaju kao kod svoje kuće. Ukoliko još uvek ne znate o kom mestu se radi - stiže pomoć.


Koji restoran posećujete već sedam decenija kada poželite girice i stvarno domaću atmosferu? Polet, naravno. "Lična karta" ovog mesta nije samo čuvena porcija. To je samo početak, uvod u hranljivi spektakl. Fokusirajte se na priče iz davnih vremena, daleko su zanimljivije od društvenih mreža. Prepustite perfektnom osoblju da vam preporuči specijalitet, vi se prepustite i upijajte priče koje su samo ovde dostupne. Zaboravićete na sve ostalo.