Укус традиције

Нису сви ресторани у Београду исти. Неки су, једноставно, посебна места која уз одличну храну, сервирају и богату биографију. Без тајни

Петак 27. јул 2018.

cover image

Носити епитет - одличан ресторан деценијама уопште није једноставно. Годинама одушевљавати нове госте и изнова гостити сталну гарду је тежак задатак. Најснажнији аплауз за њих. Ако сте чест гост на београдској гастро мапи и имате искуства са ресторанима, брзо ћете пожелети више од добре хране, врхунске услуге и пријатне атмосфере.

Уколико гостујете у престоници, занимаће вас и историја настанка чувених места. Представљамо не један, већ два заиста одлична ресторана у Београду. Симболи града, сваки на свој начин, негују најукусније издање српске традиције. И имају заиста занимљиву причу о себи. Пожурите. Резервишите. Уживајте.

Ресторан који је оставио снажан печат на истакнуте државнике још у прошлом миленијуму је Царева Ћуприја. Веома давно, 1847. године, Илија Гарашанин је "Механу код Цареве Ћуприје" сматрао за државно добро града. Тада није постојало другог начина да се уверите у квалитет осим лично. Након толико година, много тога се променило. Царева Ћуприја није ни најмање поклекла нити се уморила. Упорно, са истим жаром и квалитетом преноси важне лекције и удовољава сваком госту посебно. Код правих домаћина и чувара историје можете заиста да експериментишете са храном. Прави грех би био да прво не истражите и добро савладате српску традицију. Упоредо, пажљиво слушајте истините приче. Гарантовано задовољство свих чула.

Један ресторан у самом центру града никада није "јурио" за славом. А увек је био у фокусу. Нису баш заинтересовани да пошто-пото прате актуелне токове. А увек су у тренду. Није им циљ да освоје госта на први долазак. А памте се заувек. Највеће легенде српске рок сцене овде уживо свирају. А неће се хвалити чињеницом да се и они, и бројни светски музичари код њих осећају као код своје куће. Уколико још увек не знате о ком месту се ради - стиже помоћ.


Који ресторан посећујете већ седам деценија када пожелите гирице и стварно домаћу атмосферу? Полет, наравно. "Лична карта" овог места није само чувена порција. То је само почетак, увод у хранљиви спектакл. Фокусирајте се на приче из давних времена, далеко су занимљивије од друштвених мрежа. Препустите перфектном особљу да вам препоручи специјалитет, ви се препустите и упијајте приче које су само овде доступне. Заборавићете на све остало.