OTVORENO

OTVORENO

Trebalo bi snimiti film o ovom restoranu jer, opisati rečima mesto u centru grada koje postoji duže sedam decenija je gotovo nemoguće. Toliko važnih događaja, istorijskih i još više ličnih, kriju zidovi koje ulepšavaju uramljeni posteri svetskih i najvećih domaćih muzičkih zvezda. Ako priđete bliže, videćete da je u svakom ramu i originalna karta sa koncerta izvođača sa fotografije.

Ukoliko izdvojite malo više vremena, saznaćete kako se ovde provodilo u prošlom veku. Otkrićete da je donji deo restorana povezan sa lagumima. Čućete neverovatnu priču o gostima svih slojeva društva koji su i onda, i sada redovni gosti. Bez obzira što mogu da plate šta god požele, najvažnije datume proslavljaju u Poletu jer ovde nije problem ako razbijete čašu. Nije problem ni ako niste raspoloženi za priču. Mada, teško da ćete odavde izaći ravnodušni ili nezadovoljni.

Najveća briga nakon zatvaranja i kompletne adaptacije je bila da li će nova filozofija razumeti "stare" navike. Sa mnogo sluha su uslišene sve želje. Čuvene girice u Poletu su bile razlog za izlazak, put ka osvajanju srca i uvertira u noćni život. Kada se restoran nakon renoviranja svečano otvorio 10. januara 2017. i predstavio novu stranicu istorije, apsolutno svi su bili oduševljeni. Sve je kao nekada samo mnogo lepše. Girice su i dalje u jelovniku.

Pre svega, ovo je restoran u kome je imperativ perfektna hrana. Riblja čorba se priprema od morske ribe, lignje su dostupne na čak četiri načina. Od doručka, preko porcija čistog mesa, do srpske kuhinje i roštilja - sve je na raspolaganju. Uz svako jelo ćete dobiti savet koje vino se najbolje slaže. Ne, nećete platiti čitavo bogatstvo za odličnu uslugu, ukuse i mirise. Pristupačnost za svakoga je glavna parola.POVEZANI ČLANCI