7 načina da se zabavite u Beogradu

Upoznajte glavni grad Srbije iz ugla najbolje zabave za sve generacije

Subota 09. jun 2018.

cover image

Jedinstvena mesta u gradu kreiraju neponovljivo dobro iskustvo. Prava zabava je kada kvalitetno utrošite svoje vreme, naučite nešto i posetite lokacije na kojima se organizuju najveća dešavanja. Kratak vodič za dugo uživanje u Beogradu je pred vama.

1. Krstarenje rekama

Razgledanje grada sa Dunava i Save donosi sasvim drugačiju percepciju u odnosu na uobičajene šetnje. "Uskočite" u neki od brodova za turističko razgledanje grada i ljuljajte se na beogradski način.

2. Muzeji rade tokom cele godine, a atraktivne izložbe i postavke se redovno ažuriraju. Muzej iluzija je nešto posebno u bogatoj muzejskoj ponudi. Zabava je zagarantovana.

3. Knez Mihailova. Čista klasika koja se mora posetiti. Glavna pešačka zona je mesto na kome ćete videti kako uživaju i šta rade Beograđani, prelepe Beograđanke i hiljade turista. Restorani, prodavnice i institucije od velikog značaja - sve na jednom mestu.


4. Zoološki vrt. U Beogradu carstvo životinja nije izvan grada kao u većini metropola već u samom centru. Skoro 200 životinjskih vrsta živi srećan život u srpskoj prestonici.

5. Kalemegdan. Najpoznatiji park u gradu impresionira fuzijom prirode, istorije i savršenog pogleda na ušće reka. Ovde se nalazi toliko toga što svedoči o bogatoj prošlosti. Ukoliko niste osvojili tvrđavu, ne računa se da ste bili u Beogradu. Pravo mesto za najbolji selfi.

6. Ada Ciganlija. Najveće kupalište u gradu je deo gde relaksacija, ektremni sportovi, aktivnosti za celu porodicu i sve što je atraktivno u toku slobodnog vremena vode glavnu reč. Restorani i barovi na Adi Ciganliji su locirani uz samo jezero i stvaraju osećaj kao da ste na moru.

7. Avalski toranj. Popnite se na najvišu turističku atrakciju i videćete Beograd na dlanu. Bukvalno. Takođe, priroda na Avali je kao stvorena za piknik. Put izvan centra grada vredan pažnje.