7 начина да се забавите у Београду

Упознајте главни град Србије из угла најбоље забаве за све генерације

Субота 09. јун 2018.

cover image

Јединствена места у граду креирају непоновљиво добро искуство. Права забава је када квалитетно утрошите своје време, научите нешто и посетите локације на којима се организују највећа дешавања. Кратак водич за дуго уживање у Београду је пред вама.

1. Крстарење рекама

Разгледање града са Дунава и Саве доноси сасвим другачију перцепцију у односу на уобичајене шетње. "Ускочите" у неки од бродова за туристичко разгледање града и љуљајте се на београдски начин.

2. Музеји раде током целе године, а атрактивне изложбе и поставке се редовно ажурирају. Музеј илузија је нешто посебно у богатој музејској понуди. Забава је загарантована.

3. Кнез Михаилова. Чиста класика која се мора посетити. Главна пешачка зона је место на коме ћете видети како уживају и шта раде Београђани, прелепе Београђанке и хиљаде туриста. Ресторани, продавнице и институције од великог значаја - све на једном месту.


4. Зоолошки врт. У Београду царство животиња није изван града као у већини метропола већ у самом центру. Скоро 200 животињских врста живи срећан живот у српској престоници.

5. Калемегдан. Најпознатији парк у граду импресионира фузијом природе, историје и савршеног погледа на ушће река. Овде се налази толико тога што сведочи о богатој прошлости. Уколико нисте освојили тврђаву, не рачуна се да сте били у Београду. Право место за најбољи селфи.

6. Ада Циганлија. Највеће купалиште у граду је део где релаксација, ектремни спортови, активности за целу породицу и све што је атрактивно у току слободног времена воде главну реч. Ресторани и барови на Ади Циганлији су лоцирани уз само језеро и стварају осећај као да сте на мору.

7. Авалски торањ. Попните се на највишу туристичку атракцију и видећете Београд на длану. Буквално. Такође, природа на Авали је као створена за пикник. Пут изван центра града вредан пажње.