Tradicionalni restorani u Beogradu

Držati do tradicije znači uživati svim čulima

Petak 16. mar 2018.

cover image

Restorani u Beogradu nude mnogo više od pukog degustiranja i uživanja u hrani. Posebno oni koji insistiraju na prepoznatljivim ukusima. Ništa ne pruža zadovoljstvo kao ćevapčići, sarme, domaći kajmak i drugi čuveni specijaliteti. Predstavljamo tri posebna tradicionalna restorana.

1. Milošev konak

Uz bogatu gastronomsku ponudu, u ovom restoranu se servira i važna lekcija iz istorije. Miloš Obrenović je 1834. godine izgradio ovaj kompleks za ličnu upotrebu, a pre Drugog svetskog rata je preuređen za ugostiteljske potrebe. Uživaćete u priči i fantastičnoj prirodi koja okružuje konak. Najviše u tradicionalnoj hrani.


2. Velika Skadarlija

Čitava Skadarlija je simbol tradicije i boemskih navika, međutim, na ovom mestu se posebno neguju stari običaji i ukusi. Ali na specifičan način. Bez obzira da li je in ili out konzumirati zvezde srpske kuhinje, ovde su uvek dostupne. Podrška evergrin posluženju su veoma moderni specijaliteti. Uz muziku i vino svaki trenutak je neprocenjiv.

3. Bistro Trandafilović

U centralnoj zoni Vračara su perfektno spojeni tradicija i moderni hedonizam. Prvi bistro u Beogradu, otvoren još 1929. godine, ima veliko iskustvo i znanje kako ugostiti na domaći - najbolji način. Isto toliko ima i stila da kompletan ambijent i atmosferu prilagodi trendovima najnovijeg doba. Savršena kombinacija.