Trens vikend u Beogradu

Petak i subota u drugačijem ritmu

Petak 08. dec 2017.

cover image

Progressive trance žurka u klubu Tash Machine je zakazana za petak 15. decembar. Zvezde večeri su Ilai i Sonic Entity. Provod počinje u 22:00, a muziku će pored specijalnih gostiju puštati Fidel b2b Eddy, Alex i Vucko b2b Dica, predstavnici udruženja "Stara škola" koje je i organizator žurke.

Povod za trens žurku je promocija poslednjeg studijskog materijala "Endshift" koji je Ilai izdao za etiketu "Iono music". Di-džej i producent dolazi iz Italije. Rođen je 1987. godine u Padovi. Od dvaneste godine je fan elektronske muzike, a prva di-džej iskustva je imao već u šesnaestoj godini. Svoje pesme je počeo da pravi 2005. godine i tri godine kasnije su usledile prve objave. Sa debi albumom "Impulse" iz 2010. godine je pokazao zavidan talenat, a saradnja sa izvođačima Materia, Dust, M-Theory, Mental Broadcast i drugima je sjajno prošla kod publike. Ubrzo kreće da nastupa u velikim klubovima širom Italije ali i drugim zemljama. Jak gruv, "phat" bas i psihodelični ritam su glavne karakteristike njegove muzike.


Sonic Entity je beogradski di-džej i producent Nikola Gašić. Nakon deset godina bavljenja di-džejingom, aktivira se u svetu produkcije i 2012. godine izdaje prvi album "Twister". Uspešno sarađuje sa "Tesseract studio", "Iono music" i "Echoes Records" etiketama. Njegovim pesmama dominira snažna bas linija i šarenolike melodije koje donose bogatstvo zvuka i kreiraju odličnu atmosferu. Nikola je obavezni izvođač na velikim trens festivalima poput Psyfi, Psychedelic Circus, Maitreya, Hadra i Shankra Festival.


Drugi trens događaj sledi u subotu, 16. decembra u klubu Plastik. Žurka Goa Experience vol. 9 počinje u 23:00, a ovo izdanje će proći u "old school" ritmu. Specijalni gost, di-džej Chakra je pripremio odličan retro set. Trens bit u stilu stare škole će puštati i Stole, nESbo i DaPeace. Spremite se za vrhunski trens do jutra.


Rami Shapira je di-džej i producent Chakra iz Izraela. Sa trinaest godina je započeo karijeru na alternativnoj elektronskoj sceni. Zajedno sa izvođačem Edi Mis 1996. godine je izdao album "The Promised Land", pravi trens klasik. Prodat je u platinumskom tiražu, a nakon velikog uspeha kreće u osvajanje svetske scene. Jedan od retkih izvođača ovog žanra koji je pronašao svoje mesto čak i na "MTV" kanalu. Armin van Buuren, Jon The Dentist i Quirk su samo neki od poznatih di-džejeva današnjice koji u svojim setovima imaju njegove pesme. Najveću inspiraciju pronalazi u Japanu, gde je i osnovao svoju etiketu "Optimus records".