Kurd Maverik na splavu Fristajler

Di-džej i producent koji je nakon brojnih nastupa na Ibici i širom sveta ostvario zapažen uspeh, dolazi u Beograd da obeleži završetak letnjeg klabinga

Subota 23. sep 2017.

cover image

Popularni Nemac, Kurd Maverik, nastupa večeras, 23. septembra na splavu koji je sinonim za provod u modernom maniru - Fristajler. Početak žurke je zakazan za 23:00, a odličan provod će trajati sve do 05:00.


Cihan Oetuen, poznatiji kao Kurd Maverik je ušao u svet muzike sa osam godina. Tada je u rodnom gradu, Solingen, bio deo ekipe na Korg workstation odakle su emitovali pesme na različite stanice širom Evrope. Rane devedesete su donele kreiranje raznih tehno pokreta, a jedan od njih je stigao do Kurda koji je otkrio sasvim novi muzički univerzum. Fasciniran tehno zvukom, a posebno na Love parade i klubu Poison u Diseldorfu, krenuo je u otkrivanje i haus muzike. On je prvi artista koji je uspeo dva puta zaredom da osvoji Essential New Tune na čuvenoj radijskoj emisiji Pete Tong Essential Selection. Nakon ovoga, postaje nezaobilazno ime na svetskoj elektronskoj sceni. Poznat po autentičnom groovy zvuku, gostuje širom planete u vodećim klubovima.


Insatiable Dreams, Move ya Body, Let's Work, Shine a light i još mnogo drugih poznatih pesama su njegova autorska dela sa kojima se visoko pozicionirao na eminetnim top listama. Do sada je ostvario saradnje sa imenima poput Jermaine Dupri, Terri B!, Markus Binapfl, Armand Pena, Gian, Eddie Thoneick i mnogi drugi. Etikete za koje najčešće objavljuje trake su Opaque Music, Ministry of Sound, Otune! Records, Tiger Records, Kontor Records, Toolroom i Hotfingers.


POVEZANO