Тренс викенд у Београду

Петак и субота у другачијем ритму

Петак 08. дец 2017.

cover image

Progressive trance журка у клубу Tash Machine је заказана за петак 15. децембар. Звезде вечери су Ilai и Sonic Entity. Провод почиње у 22:00, а музику ће поред специјалних гостију пуштати Fidel b2b Eddy, Alex и Vucko b2b Dica, представници удружења "Стара школа" које је и организатор журке.

Повод за тренс журку је промоција последњег студијског материјала "Endshift" који је Ilai издао за етикету "Iono music". Ди-џеј и продуцент долази из Италије. Рођен је 1987. године у Падови. Од дванесте године је фан електронске музике, а прва ди-џеј искуства је имао већ у шеснаестој години. Своје песме је почео да прави 2005. године и три године касније су уследиле прве објаве. Са деби албумом "Impulse" из 2010. године је показао завидан таленат, а сарадња са извођачима Materia, Dust, M-Theory, Mental Broadcast и другима је сјајно прошла код публике. Убрзо креће да наступа у великим клубовима широм Италије али и другим земљама. Јак грув, "phat" бас и психоделични ритам су главне карактеристике његове музике.


Sonic Entity је београдски ди-џеј и продуцент Никола Гашић. Након десет година бављења ди-џејингом, активира се у свету продукције и 2012. године издаје први албум "Twister". Успешно сарађује са "Tesseract studio", "Iono music" и "Echoes Records" етикетама. Његовим песмама доминира снажна бас линија и шаренолике мелодије које доносе богатство звука и креирају одличну атмосферу. Никола је обавезни извођач на великим тренс фестивалима попут Psyfi, Psychedelic Circus, Maitreya, Hadra и Shankra Festival.


Други тренс догађај следи у суботу, 16. децембра у клубу Пластик. Журка Goa Experience vol. 9 почиње у 23:00, а ово издање ће проћи у "old school" ритму. Специјални гост, ди-џеј Chakra је припремио одличан ретро сет. Тренс бит у стилу старе школе ће пуштати и Столе, nESbo и DaPeace. Спремите се за врхунски тренс до јутра.


Rami Shapira је ди-џеј и продуцент Chakra из Израела. Са тринаест година је започео каријеру на алтернативној електронској сцени. Заједно са извођачем Edi Mis 1996. године је издао албум "The Promised Land", прави тренс класик. Продат је у платинумском тиражу, а након великог успеха креће у освајање светске сцене. Један од ретких извођача овог жанра који је пронашао своје место чак и на "MTV" каналу. Armin van Buuren, Jon The Dentist и Quirk су само неки од познатих ди-џејева данашњице који у својим сетовима имају његове песме. Највећу инспирацију проналази у Јапану, где је и основао своју етикету "Optimus records".