Pokloni za nju

Pametni, konkretni, slatki, nepotrebni - vreme je za poklone

Subota 29. dec 2018.

cover image

Majka, baka, sestra, devojka, kuma, drugarica, koleginica, brojne koleginice, tetka, ujna, komšinica - svaka sigurno očekuje znak pažnje. Šta kupiti osobi ženskog pola za Novu godinu i Božić je ovih dana veoma često pitanje.

Htele to da priznaju ili ne, obožavaju da dobijaju poklone. Žene su lepe, žene su glavni pokretač muškog mozga, žene su super sposobne. Žene su i beskajno komplikovane. Poslednja veština datira iz drevnog doba i nemoguće je promeniti kod u jednostavan, prostije, muški sistem. Tu nastaje i problem šta kupiti dami. Provereno rešavamo problem.

1. Šminka, parfem, kozmetika. Sve i da živite sa njom, teško da ćete pogoditi šta želi. Razlog leži u tome što muškarci ne ulaze sa ženama u parfimerije i prodavnice već ih (nestprljivo) čekaju ispred ili u obližnjem kafiću. Kada izađu, od rasprave sa vama zašto se njenih pet minuta uvek pretvori u pedeset pet i ne stignu da kažu šta im se dopada. Nećemo sada o muško-ženskim odnosima. Ako želite da joj poklonite nešto iz njenog omiljenog carstva mirisa, boja i hemije - poklonite joj vaučer za kupovinu. Možda će se prvo duriti što niste bili kreativni ali će ubrzo shvatiti da ste uradili najbolju stvar. Najsigurnije - zaobiđite ovaj teren.

2. Garderoba i obuća. Ovo bi trebalo da je daleko lakše od prve opcije. Ako nikada ne nosi ništa u narandžastoj boji to je zato što je ne voli. Sigurno ne zbog toga što nije stigla da kupi nešto oranž. Dakle, držite se proverenih boja i modela. Isto tako, ako nikada ne bira izrazito visoke potpetice, nemojte da joj poklanjate takav par obuće. Nikada ga neće obuti.

3. Večera u njenom omiljenom restoranu. Sjajno. Samo što ženama hrana nije toliko važna kao što je muškarcima i neće smatrati da je to poklon već odabir mesta za davanje poklona.

4. Vino i čokolada. Uvek dobar izbor.


5. Dekoracija za kuću. Nešto iz ovog asortimana je prikladnije za majku ili baku. Kod njih znate gde šta stoji i šta bi "leglo" u enterijer. Niko više nema opipljive fotografije, sve je u telefonu. Kupite ram i izradite noviju fotografiju na kojoj ste vi i ona. Oduševiće se.

6. Knjiga. Verovatno najlakši način da obradujete dragu žensku osobu.

7. Nakit. Baš želite da je oduševite. Svaka čast! Nikako sami u potragu za idealnim komadom nakita. Pozovite njenu sestru ili drugaricu. Poslednje što želite da vidite je razočaran izraz lica kada ugleda poklon.

Prava žena je oduševljena samim činom dobijanja poklona. Kada se daruje od srca, jedna čokolada izaziva najveći osmeh. Za druge je isključivo prikladan poklon najnoviji par cipela koje potpisuje legendarni Christian Louboutin ili patike diskutabilnog izgleda iz kuće "Balenciaga". Tek ultra brzi beli dvosed bi izazvao armiju leptirića. Ili džip. Bez griže savesti, poželite sve najbolje ovakvim damama i bežite. U suprotnom, teško da će vam i dva kredita u banci biti dovoljna. Samo da preživite.