Дани Хвара у ресторану Шаран

Коначно, на градском репертоару је спектакл који се чекао целе године. Хармонија за сва чула траје само до 15. марта. Пожурите!

Среда 26. феб 2020.

cover image

Ресторан Шаран традиционално организује манифестацију "Дани Хвара". Медитерански укуси и вино, право са матичне локације су увелико стигли у чувени ресторан на Земунском кеју.

Капетан гастрономског путовања, Јурица Томичић и посада по његовом избору су у граду до 15. марта. Уз много свеже рибе и одличног вина, морска со, ручно убрана лаванда, домаћа уља, далматинска пршута, сир и још много ситница које укус значе су пронашле своје место у коферу капетана.


"Дани Хварске кухиње" имају посебан јеловник који броји више од шездесет специјалитета. Хладна предјела, супа, топла предјела, морска кувана јела, свежа морска риба, плодови мора, одабрани прилози, салате и десерти - комплетна галаксија укуса ће уз далматинске ноте распаметити душу. Апсолутно свакоме. Послужење са Јадрана није усамљено. Неприкосновене порције ресторана Шаран су такође на располагању.

Винарије Маријан Питве, Корта Катарина и Јокић представљају своје одабране етикете. Са Хвара, наравно. Са правим разлогом јер, свака кап је беспрекорна.

У време ручка и вечере, за потпуно јадранску енергију је задужен звук Клапа са класичним репертоаром.


Већ 17 година Јадран и Дунав се спајају у једно захваљујући Јурици Томичићу, представнику ресторана Код Капетана са Хвара и госпођи Јасмини Векић, власници ресторана Шаран. Нестварно укусна прича звана "Хварски дани" је главна тема ових дана. А где сте ви?


ПОВЕЗАНО