Ресторан Шаран традиционално организује манифестацију "Дани Хвара". Медитерански укуси и вино, право са матичне локације су увелико стигли у чувени ресторан на Земунском кеју.
Капетан гастрономског путовања, Јурица Томичић и посада по његовом избору су у граду до 15. марта. Уз много свеже рибе и одличног вина, морска со, ручно убрана лаванда, домаћа уља, далматинска пршута, сир и још много ситница које укус значе су пронашле своје место у коферу капетана.
"Дани Хварске кухиње" имају посебан јеловник који броји више од шездесет специјалитета. Хладна предјела, супа, топла предјела, морска кувана јела, свежа морска риба, плодови мора, одабрани прилози, салате и десерти - комплетна галаксија укуса ће уз далматинске ноте распаметити душу. Апсолутно свакоме. Послужење са Јадрана није усамљено. Неприкосновене порције ресторана Шаран су такође на располагању.
Винарије Маријан Питве, Корта Катарина и Јокић представљају своје одабране етикете. Са Хвара, наравно. Са правим разлогом јер, свака кап је беспрекорна.
У време ручка и вечере, за потпуно јадранску енергију је задужен звук Клапа са класичним репертоаром.
Већ 17 година Јадран и Дунав се спајају у једно захваљујући Јурици Томичићу, представнику ресторана Код Капетана са Хвара и госпођи Јасмини Векић, власници ресторана Шаран. Нестварно укусна прича звана "Хварски дани" је главна тема ових дана. А где сте ви?