Restoran Šaran tradicionalno organizuje manifestaciju "Dani Hvara". Mediteranski ukusi i vino, pravo sa matične lokacije su uveliko stigli u čuveni restoran na Zemunskom keju.
Kapetan gastronomskog putovanja, Jurica Tomičić i posada po njegovom izboru su u gradu do 15. marta. Uz mnogo sveže ribe i odličnog vina, morska so, ručno ubrana lavanda, domaća ulja, dalmatinska pršuta, sir i još mnogo sitnica koje ukus znače su pronašle svoje mesto u koferu kapetana.
"Dani Hvarske kuhinje" imaju poseban jelovnik koji broji više od šezdeset specijaliteta. Hladna predjela, supa, topla predjela, morska kuvana jela, sveža morska riba, plodovi mora, odabrani prilozi, salate i deserti - kompletna galaksija ukusa će uz dalmatinske note raspametiti dušu. Apsolutno svakome. Posluženje sa Jadrana nije usamljeno. Neprikosnovene porcije restorana Šaran su takođe na raspolaganju.
Vinarije Marijan Pitve, Korta Katarina i Jokić predstavljaju svoje odabrane etikete. Sa Hvara, naravno. Sa pravim razlogom jer, svaka kap je besprekorna.
U vreme ručka i večere, za potpuno jadransku energiju je zadužen zvuk Klapa sa klasičnim repertoarom.
Već 17 godina Jadran i Dunav se spajaju u jedno zahvaljujući Jurici Tomičiću, predstavniku restorana Kod Kapetana sa Hvara i gospođi Jasmini Vekić, vlasnici restorana Šaran. Nestvarno ukusna priča zvana "Hvarski dani" je glavna tema ovih dana. A gde ste vi?