Dani Hvara u restoranu Šaran

Konačno, na gradskom repertoaru je spektakl koji se čekao cele godine. Harmonija za sva čula traje samo do 15. marta. Požurite!

Sreda 26. feb 2020.

cover image

Restoran Šaran tradicionalno organizuje manifestaciju "Dani Hvara". Mediteranski ukusi i vino, pravo sa matične lokacije su uveliko stigli u čuveni restoran na Zemunskom keju.

Kapetan gastronomskog putovanja, Jurica Tomičić i posada po njegovom izboru su u gradu do 15. marta. Uz mnogo sveže ribe i odličnog vina, morska so, ručno ubrana lavanda, domaća ulja, dalmatinska pršuta, sir i još mnogo sitnica koje ukus znače su pronašle svoje mesto u koferu kapetana.


"Dani Hvarske kuhinje" imaju poseban jelovnik koji broji više od šezdeset specijaliteta. Hladna predjela, supa, topla predjela, morska kuvana jela, sveža morska riba, plodovi mora, odabrani prilozi, salate i deserti - kompletna galaksija ukusa će uz dalmatinske note raspametiti dušu. Apsolutno svakome. Posluženje sa Jadrana nije usamljeno. Neprikosnovene porcije restorana Šaran su takođe na raspolaganju.

Vinarije Marijan Pitve, Korta Katarina i Jokić predstavljaju svoje odabrane etikete. Sa Hvara, naravno. Sa pravim razlogom jer, svaka kap je besprekorna.

U vreme ručka i večere, za potpuno jadransku energiju je zadužen zvuk Klapa sa klasičnim repertoarom.


Već 17 godina Jadran i Dunav se spajaju u jedno zahvaljujući Jurici Tomičiću, predstavniku restorana Kod Kapetana sa Hvara i gospođi Jasmini Vekić, vlasnici restorana Šaran. Nestvarno ukusna priča zvana "Hvarski dani" je glavna tema ovih dana. A gde ste vi?


POVEZANO