Сјајне градске вести

Субота и недеља су у овој недељи дани за забаву широм града. Никако за сређивање куће и спремање ручка. Ево и зашто

Среда 21. авг 2019.

cover image

Већ је дошло време за нову журку у Музеју Југославије. И то опроштајну за лето 2019. "Вече YU винила" је заказано за суботу, 24. август са почетком у 19:00. Време ће бити на страни добрих вибрација тако да се изостанци неће толерисати. Милош Радош, односно ди-џеј F.U.N.K.cioner и Теткине Радости из Словеније доносе много винила са собом. Биће ово тотално groovy парти из епохе југословенског бита. Биће овде још много тога. Зато је важно да дођете.

"Велика летња плесна журка" је одличан догађај на коме можете максимално да се опустите и зањишете куковима. Дорћол Platz је место одржавања латино авантуре. У суботу, од 20:00 до 24:00 осим вреле енергије вас очекују и перфектно уиграни плесачи који ће радо поделити своје знање.

Ах, та недеља! Крпе, шерпе и досадну фамилију замените савршеном музиком. Уметнички павиљон "Цвијета Зузорић" није место одржавања једног лепог концерта. Оно што следи је више од музике. Зове се "Сав тај џез" и посвећено је 95. рођендану Радио Београда. Биг Бенд РТС, Биља Крстић, Бети Ђорђевић, Бисера Велетанлић, Нада Павловић, Зафир Хаџиманов и Жарко Данчуо су музичари због којих ћете 25. август памтити само по феноменалној музици. Бесплатни спектакл почиње у 20:00 и трајаће до 22:00. Два сата уникатног уживања који се заиста не пропуштају.


Случајно или не али ово је викенд у коме плоче воде главну реч. У недељу, 25. августа у Дому омладине ће од 10:00 до 14:00 бити организована "Августовска берза плоча". Окупљање старо три деценије је повод за долазак на добро познату адресу и размену очуваних оригиналних плоча и дискова. Приче о музици плус свакодневне теме једнако месечни сусрет за памћење.