Sjajne gradske vesti

Subota i nedelja su u ovoj nedelji dani za zabavu širom grada. Nikako za sređivanje kuće i spremanje ručka. Evo i zašto

Sreda 21. avg 2019.

cover image

Već je došlo vreme za novu žurku u Muzeju Jugoslavije. I to oproštajnu za leto 2019. "Veče YU vinila" je zakazano za subotu, 24. avgust sa početkom u 19:00. Vreme će biti na strani dobrih vibracija tako da se izostanci neće tolerisati. Miloš Radoš, odnosno di-džej F.U.N.K.cioner i Tetkine Radosti iz Slovenije donose mnogo vinila sa sobom. Biće ovo totalno groovy parti iz epohe jugoslovenskog bita. Biće ovde još mnogo toga. Zato je važno da dođete.

"Velika letnja plesna žurka" je odličan događaj na kome možete maksimalno da se opustite i zanjišete kukovima. Dorćol Platz je mesto održavanja latino avanture. U subotu, od 20:00 do 24:00 osim vrele energije vas očekuju i perfektno uigrani plesači koji će rado podeliti svoje znanje.

Ah, ta nedelja! Krpe, šerpe i dosadnu familiju zamenite savršenom muzikom. Umetnički paviljon "Cvijeta Zuzorić" nije mesto održavanja jednog lepog koncerta. Ono što sledi je više od muzike. Zove se "Sav taj džez" i posvećeno je 95. rođendanu Radio Beograda. Big Bend RTS, Bilja Krstić, Beti Đorđević, Bisera Veletanlić, Nada Pavlović, Zafir Hadžimanov i Žarko Dančuo su muzičari zbog kojih ćete 25. avgust pamtiti samo po fenomenalnoj muzici. Besplatni spektakl počinje u 20:00 i trajaće do 22:00. Dva sata unikatnog uživanja koji se zaista ne propuštaju.


Slučajno ili ne ali ovo je vikend u kome ploče vode glavnu reč. U nedelju, 25. avgusta u Domu omladine će od 10:00 do 14:00 biti organizovana "Avgustovska berza ploča". Okupljanje staro tri decenije je povod za dolazak na dobro poznatu adresu i razmenu očuvanih originalnih ploča i diskova. Priče o muzici plus svakodnevne teme jednako mesečni susret za pamćenje.