Београдска филхармонија: Дизнијева фантазија

Трећи по реду музички пикник под звездама. Трећи по реду спектакл за све генерације. Трећа идила за сва чула потпуно бесплатно

Понедељак 17. јун 2019.

cover image

Београдска филхармонија наступа 23. јуна од 20:30 на Ушћу. Предвођена диригентом Габријелом Фелцом, гарнитура изванредних музичара је припремила репертоар под називом "Дизнијева фантазија". Ванвременска класична музика уживо уз анимиране цртане филмове ће обележити чувено дружење под отвореним небом.

Ушће ће се орити од мелодија из филмова Волта Дизнија "Фантазија" и "Фантазија 2000". Реч је о остварењу из прошлог века и његове модерније верзије, а најсавременија технологија ће публику лансирати не у прошлост већ у далеку будућност. Велики екрани ће бити постављени како би посетиоци имали прилике да први пут одгледају Дизнијеве филмове који никада нису званично емитовани у Србији. Премијерна пројекција уз живу музику се не пропушта.


На богатом музичком програму своје место су пронашли Бетовенова "Пета симфонија", "Крцко Орашћић" од Чајковског, "Месечина" и Дебисије, "Жар птица" коју потписује Стравински, "Чаробњаков шегрт", "Плес часовника", "Сјај и раскош", "Карневал животиња" и друга музичка ремек-дела.

Капије у блоку 13 се отварају три сата пре почетка концерта. Идеално да дођете на време, проширите ћебе, подесите своје сензоре за уживање на максимум и будете део дешавања у Београду о коме ће се дуго причати.