Beogradska filharmonija: Diznijeva fantazija

Treći po redu muzički piknik pod zvezdama. Treći po redu spektakl za sve generacije. Treća idila za sva čula potpuno besplatno

Ponedeljak 17. jun 2019.

cover image

Beogradska filharmonija nastupa 23. juna od 20:30 na Ušću. Predvođena dirigentom Gabrijelom Felcom, garnitura izvanrednih muzičara je pripremila repertoar pod nazivom "Diznijeva fantazija". Vanvremenska klasična muzika uživo uz animirane crtane filmove će obeležiti čuveno druženje pod otvorenim nebom.

Ušće će se oriti od melodija iz filmova Volta Diznija "Fantazija" i "Fantazija 2000". Reč je o ostvarenju iz prošlog veka i njegove modernije verzije, a najsavremenija tehnologija će publiku lansirati ne u prošlost već u daleku budućnost. Veliki ekrani će biti postavljeni kako bi posetioci imali prilike da prvi put odgledaju Diznijeve filmove koji nikada nisu zvanično emitovani u Srbiji. Premijerna projekcija uz živu muziku se ne propušta.


Na bogatom muzičkom programu svoje mesto su pronašli Betovenova "Peta simfonija", "Krcko Orašćić" od Čajkovskog, "Mesečina" i Debisije, "Žar ptica" koju potpisuje Stravinski, "Čarobnjakov šegrt", "Ples časovnika", "Sjaj i raskoš", "Karneval životinja" i druga muzička remek-dela.

Kapije u bloku 13 se otvaraju tri sata pre početka koncerta. Idealno da dođete na vreme, proširite ćebe, podesite svoje senzore za uživanje na maksimum i budete deo dešavanja u Beogradu o kome će se dugo pričati.