Ноћ музеја 2019

Под називом "Слобода" на 50 локација кроз 220 манифестација

Субота 11. мај 2019.

cover image

16. Ноћ музеја у Београду ће бити одржана 18. маја. Почиње тачно у 16:00 и трајаће до поноћи. Програм је подељен у седам зона - Дечја тура, Музика, Наука, Неиспричане приче, Београд са стилом, Историјска и Савремена тура и биће реализован у атрактивним деловима града попут Калемегдана, Кнез Михаилове, Дорћола, Булевара краља Александра, Рузвелтове улице, Дедиња, Сењака, Топчидера, Новог Београда и Земуна.

Готово сваки музеј, галерија, културни центар и институције од великог значаја ће отворити своја врата за Ноћ музеја. За свако место је испланиран потпуно другачији садржај. Од радионица за најмлађе, до непознатих историјских прича за све генерације преко концерата и поставки које ће приближити будућност. Баш све што можете да замислите осамнаесте мајске ноћи ће вам бити на располагању.


Свечано отварање је у уметничком павиљону Цвијета Зузорић где ће наступити Бојана Вунтуришевић и ДФхор. Галерија науке и технике САНУ је фоксурана на поучне лекције о крвним групама. Педагошки музеј ће приредити шетњу са роботима. Зоолошки врт открива тајне животиња које живе тек када падне мрак. Коларчева задужбина је резервисана за читање поезије. Музеј Народног позоришта ће се вратити у прве дане своје биографије. Преко потребне савете за безбедан живот у граду ће предавати представници јавних предузећа и особље Црвеног крста. Погледи на свет из угла дизајнера, наступи ди-џејева, презентација културних баштина и још много тога са нестрпљењем чека почетак уникатног догађаја - Ноћ музеја 2019.

Симболичан назив овогодишње манифестације "Слобода" позива на неспутано размишљање. Не само кроз форму уметничког изражавања већ и на сваки корак и потез који чине живот, сваког дана. Будите слободни да се препустите активностима, изложбама, музици и још много чему у невероватној Ноћи музеја. Без лимита.