Вечера за двоје

Романтика у фокусу

Недеља 12. нов 2017.

cover image

Било да постоји велики повод или не, одлазак на вечеру са партнером је увек посебан излазак. Романтични ресторани својим ентеријером, музиком и целокупним утиском додају "оно нешто" дружењу са особом коју сте позвали на сусрет. Представљамо топ 5 ресторана који су најприкладнији за одлазак на романтичну вечеру.

1. Little Bay

Клавир, свеће, загасити топли тонови са детаљима у бојама злата - фантастично. Разноврстан мени који садржи и традиционалне оброке и порције савремених залогаја дискретно наглашава да је ово ипак 21. век, а не бајковита прошлост. Када желите да обележите важне датуме, овај ресторан је прави избор.


2. Lorenzo & Kakalamba

На први поглед не делује као дискретна оаза мира, међутим, када се удобно сместите (обавезно унапред резервиштите сто) и добро погледате око себе, схватићете да је "откачена" романтика свугде у простору. Овде нису потребне латице цвећа расуте по столу да бисте се осећали свечано, а храна је толико укусна да су мале шансе да се не преједете. Уколико имате планове за остатак вечери, не дозволите да вас очара мени, већ дајте предност особи са којом сте дошли.

3. Салон 1905

Чиста екстраваганција. Заиста посебан ресторан у Београду са нестварно уређеним ентеријером. Толико је све елегантно и углађено да се стиче утисак да фрак уз шешир и балске хаљине чине најбољи одабир гардеробе. Место које позива на провод у гламурозном стилу. Добар избор уколико имате циљ да фасцинирате другу особу.

4. Синђелић

Овде се "руку под руку" држе елеганција и традиција. Довољно одмакнути столови пружају интимност током разговора, а домаћински амбијент у коме је главно место заузела бордо боја даје опуштен осећај и пријатну атмосферу. За оне који баш и нису присталице романтике на углађен начин, овај ресторан је право место.


5. Радмиловац

Романтизам за све. Прелепа форма комбинације доброг укуса и култног домаћинства. Детаљи, боје и услуга ће учинити да се препустите лепим емоцијама, а ако се осврнемо на чињеницу да је ово место настало из љубави једног брачног пара, сасвим је јасно због чега се осећа посебна енергија у ваздуху.

П.С. Не заборавите на бонтон, симболичан поклон пажње је обавезна ситница и будите што шармантнији. Немојте експериментисати са одабиром хране и држите се јела која су једноставна за конзумацију, без много сосева и оних специјалитета који захтевају вештине самураја да би се савладали и коначно појели. Циљ је да проведете пријатно вече са драгом особом.