Večera za dvoje

Romantika u fokusu

Nedelja 12. nov 2017.

cover image

Bilo da postoji veliki povod ili ne, odlazak na večeru sa partnerom je uvek poseban izlazak. Romantični restorani svojim enterijerom, muzikom i celokupnim utiskom dodaju "ono nešto" druženju sa osobom koju ste pozvali na susret. Predstavljamo top 5 restorana koji su najprikladniji za odlazak na romantičnu večeru.

1. Little Bay

Klavir, sveće, zagasiti topli tonovi sa detaljima u bojama zlata - fantastično. Raznovrstan meni koji sadrži i tradicionalne obroke i porcije savremenih zalogaja diskretno naglašava da je ovo ipak 21. vek, a ne bajkovita prošlost. Kada želite da obeležite važne datume, ovaj restoran je pravi izbor.


2. Lorenzo & Kakalamba

Na prvi pogled ne deluje kao diskretna oaza mira, međutim, kada se udobno smestite (obavezno unapred rezervištite sto) i dobro pogledate oko sebe, shvatićete da je "otkačena" romantika svugde u prostoru. Ovde nisu potrebne latice cveća rasute po stolu da biste se osećali svečano, a hrana je toliko ukusna da su male šanse da se ne prejedete. Ukoliko imate planove za ostatak večeri, ne dozvolite da vas očara meni, već dajte prednost osobi sa kojom ste došli.

3. Salon 1905

Čista ekstravagancija. Zaista poseban restoran u Beogradu sa nestvarno uređenim enterijerom. Toliko je sve elegantno i uglađeno da se stiče utisak da frak uz šešir i balske haljine čine najbolji odabir garderobe. Mesto koje poziva na provod u glamuroznom stilu. Dobar izbor ukoliko imate cilj da fascinirate drugu osobu.

4. Sinđelić

Ovde se "ruku pod ruku" drže elegancija i tradicija. Dovoljno odmaknuti stolovi pružaju intimnost tokom razgovora, a domaćinski ambijent u kome je glavno mesto zauzela bordo boja daje opušten osećaj i prijatnu atmosferu. Za one koji baš i nisu pristalice romantike na uglađen način, ovaj restoran je pravo mesto.


5. Radmilovac

Romantizam za sve. Prelepa forma kombinacije dobrog ukusa i kultnog domaćinstva. Detalji, boje i usluga će učiniti da se prepustite lepim emocijama, a ako se osvrnemo na činjenicu da je ovo mesto nastalo iz ljubavi jednog bračnog para, sasvim je jasno zbog čega se oseća posebna energija u vazduhu.

P.S. Ne zaboravite na bonton, simboličan poklon pažnje je obavezna sitnica i budite što šarmantniji. Nemojte eksperimentisati sa odabirom hrane i držite se jela koja su jednostavna za konzumaciju, bez mnogo soseva i onih specijaliteta koji zahtevaju veštine samuraja da bi se savladali i konačno pojeli. Cilj je da provedete prijatno veče sa dragom osobom.