Beogradski festival igre

Više od plesa. Najviše od savremene umetnosti

Subota 16. mar 2019.

cover image

Beogradski festival igre 2019 počinje 22. marta predstavom "Eastman" u Sava centru. Pet igrača će zajedno sa četiri muzičara predstaviti grad Brisel u izuzetnom izdanju. Od samog početka šesnaeste kolekcije uigranih pokreta je potpuno jasno da će do 12. aprila, do kada traje manifestacija, u Beogradu biti nezaboravno.

Pored Sava centra, Madlenianum, Beogradsko dramsko pozorište, Atelje 212, pozorište na Terazijama i Jugoslovensko dramsko pozorište su lokacije na kojima će biti realizovan program plesnog spektakla.

"Emocije" su ovogodišnji slogan Beogradskog festivala igre na kome će nastupiti Holandski teatar igre, Pere Faura iz Barselone, Gauthier Dance tačnije Eric Gauthier iz Štutgarta, BalletX iz Filadelfije, Korzo teatar iz Haga, Grupa gospodina Serana, opet iz Barselone, Rašid Uramdan iz Grenobla, Nacionalni koreografski centar iz Francuske, kanadska kompanija "Mari Šuinar", Ansambl "Batševa" iz Tel Aviva, Dada Masilo i Fabrika igre iz Johanesburga, Kompanija "Eun-Me Ahn" iz Južne Koreje, Drezden-Frankfurt kompanija igre i još skoro 30 plesača. Čitav svet, razigrani svet na jednom mestu.


Osim u prestonici Srbije, festival će biti organizovan i u Novom Sadu i Vršcu. Kraj nesvakidašnjeg događaja za beogradsku publiku je zakazan za 11. april od 20:00 u Sava centru. Posebna koreografija, vrhunska muzika i besprekoran tim iz unije "Drezden-Frankfurt kompanija igre" će izazvati snažna osećanja. Baš kao i čitav festivalski sadržaj koji u centar postavlja upravo emocije.