Београдски фестивал игре

Више од плеса. Највише од савремене уметности

Субота 16. мар 2019.

cover image

Београдски фестивал игре 2019 почиње 22. марта представом "Eastman" у Сава центру. Пет играча ће заједно са четири музичара представити град Брисел у изузетном издању. Од самог почетка шеснаесте колекције уиграних покрета је потпуно јасно да ће до 12. априла, до када траје манифестација, у Београду бити незаборавно.

Поред Сава центра, Мадленианум, Београдско драмско позориште, Атеље 212, позориште на Теразијама и Југословенско драмско позориште су локације на којима ће бити реализован програм плесног спектакла.

"Емоције" су овогодишњи слоган Београдског фестивала игре на коме ће наступити Холандски театар игре, Пере Фаура из Барселоне, Gauthier Dance тачније Eric Gauthier из Штутгарта, BalletX из Филаделфије, Корзо театар из Хага, Група господина Серана, опет из Барселоне, Рашид Урамдан из Гренобла, Национални кореографски центар из Француске, канадска компанија "Мари Шуинар", Ансамбл "Батшева" из Тел Авива, Дада Масило и Фабрика игре из Јоханесбурга, Компанија "Eun-Me Ahn" из Јужне Кореје, Дрезден-Франкфурт компанија игре и још скоро 30 плесача. Читав свет, разиграни свет на једном месту.


Осим у престоници Србије, фестивал ће бити организован и у Новом Саду и Вршцу. Крај несвакидашњег догађаја за београдску публику је заказан за 11. април од 20:00 у Сава центру. Посебна кореографија, врхунска музика и беспрекоран тим из уније "Дрезден-Франкфурт компанија игре" ће изазвати снажна осећања. Баш као и читав фестивалски садржај који у центар поставља управо емоције.